Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Izbornik Šoštarić: Moramo početi napadati okomito

03.12.2018.
u 11:00

Mađarska je večeras favorit, ali daleko od toga da ih ne možemo iznenaditi. Ipak u njihovim redovima nema dviju igračica koje su obilježile posljednjih deset godina mađarskog ženskog rukometa – Görbicz i Tomori

Rukometašice Hrvatske danas će u francuskom Montbéliardu igrati utakmicu 2. kola skupine C na Europskom prvenstvu, a protivnik je Mađarska. Bit će to susret dviju pobijeđenih reprezentacija iz prvog kola. Španjolske su bile bolje od nas, a Nizozemke od naših današnjih suparnica. Dakle, tko pobijedi danas imat će velike izglede da prođe u drugi krug, dok će pobijeđeni vjerojatno biti posljednji u skupini čime će njihov nastup na Europskom prvenstvu i službeno završiti.

Mađarska je jedna od četiri reprezentacije koje su sudjelovale na svim europskim prvenstvima. Mogu se pohvaliti s četiri medalje. Bile su jednom prve, 2000. godine, te čak triput brončane – 1998., 2004. kao domaćini, te 2012. godine u Srbiji.

Igrali smo dvaput s njima na europskim prvenstvima i oba puta pobijedili. Prvi put 1996. godine kada je bilo 24:19 za nas, te drugi put u Novom Sadu 2012. Godine. Ta pobjeda od 28:27 bila je jedno od najvećih iznenađenja na tom turniru. Nažalost, mi smo u skupini završili posljednji, a Mađarice su otišle do bronce.

Mađarice bez važnih igračica

Mađarska je večeras favorit, ali daleko od toga da ih ne možemo iznenaditi. Ipak u njihovim redovima nema dviju igračica koje su obilježile posljednjih deset godina mađarskog ženskog rukometa – Görbicz i Tomori. Imaju tek jednu igračicu iz Györa, aktualnih pobjednica Lige prvakinja. I to nije ni igračica, već vratarka Eva Kiss. No zato imaju gotovo sve igračice iz Ferencvarosa, drugog po kvaliteti mađarskog kluba. Ferencvaros se jedva, uz tri pobjede i tri poraza, provukao u drugi krug skupina Lige prvakinja, među 12 najboljih.

- Nisam puno gledao reprezentaciju, ali sam pratio njihove nastupe putem interneta. Čudi me da igramo jedno poluvrijeme slabo, a onda drugo puno, puno bolje. Eto, tako je ispalo i protiv Španjolki. Vjerujem da će djevojke dati sve od sebe i pokušati dograbiti prvu i jedinu priliku za plasman u drugi krug – rekao je u najavi susreta Zlatko Saračević, trener rukometašica Podravka Vegete.

Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske, vjeruje da se onako loše poluvrijeme kao protiv Španjolki jednostavno ne smije i ne može ponoviti.

Treba nam koncentracije

- Moramo prvo poluvrijeme odigrati kao druga poluvremena protiv Češke i Španjolske koje smo uvjerljivo riješili u našu korist. Moramo od prve minute biti koncentrirani, ne smijemo srljati u napadu, vanjske igračice moraju napadati okomito na mađarska vrata i moramo znatno smanjiti broj tehničkih pogreška kojih je protiv Španjolske bilo zaista previše – istaknuo je hrvatski izbornik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije