Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Četiri kafića"

Izbornik Rakitić: Bilić se ne treba brinuti, možemo mi zajedno raditi

Cetiri kafica (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/20
26.12.2011.
u 18:00

Vanilla je u finalu s 1:0, pogotkom Ivana Rakitića, svladala Tropic i osvojila je 10. turnir "Četiri kafića" što se igrao u splitskoj Spaladium areni pred više od deset tisuća gledatelja

Ivan Rakitić je proglašen najboljih igračem, Vjekoslav Tomić najbolji je vratar, a Ivan Perišić je najbolji strijelac. Finale je riješio hrvatski reprezentativac Rakitić, udarcem kroz noge je u 28. minuti svladao Subašića. Bio je ključni čovjek Vanille, ne samo na parketu, već i u sastavljanju momčad. Dobar izbornik, možda se i Slaven Bilić zabrine za poziciju.

– Ne mora se brinuti, možemo mi i zajedno – nasmijao se Rakitić.

Bez obzira na humanitarni karakter turnira igralo se maksimalno ozbiljno.

– Svi volimo pobijediti – kaže Rakitić.

U polufinalu je njegova Vanilla na jedvite jade, pogotkom Gordona Scihldenfelda, svladala lanjskog pobjednika Kauri. Bila je to tvrda utakmica, kao da se igra za bodove. A ovacije je doživio Senijad Ibričić, koji je nosio dres Kaurija.

– Krasno je doći ovdje, već sada jedva čekam slijedeću godinu – kazao je Ibričić.

 Najveći gubitnik turnira je Joško Svaguša, koji je i očekivao zvižduke kojima ga je publika dočekala. Slagao je svoj Bobis za osvajanje turnira, Tropicu i Vanilli preoteo Ivana Perišića.

Protiv Tropica Bobis je pogocima Tomasova i Perišića vodio s 2:0, a onda je smanjio Čop da bi 23 sekunde prije kraja poravanao Subašić, koji je krenuo u napad. Odlučujući šesterac promašio je Tomasov. Valja istaći da je u šestercima bio precizan Hrvoje Maleš, kroz noge je "probušio" Subašića.

– Mislio sam potkopati loptu, ali u zadnji trenutak sam promijenio odluku – govorio je Maleš koji je u Spaladiumu dočekan ovacijama, pobrao je najveći pljesak.

Radovao se pobjedi, drugoj zaredom, Danijel Pranjić. Lani je igrao za Kauri, sada za Vanillu. Ključni čovjek za trijumfe.

– Ha, ha... Tko zna za koga ću igrati slijedeće godine. Ma, najvažnije je da pomognemo, da je turnir uspio – kaže Pranjić.

U posljednji trenutak zbog obveza nije stigao Ivica Olić. I on i Pranjić željeli su napustiti Bayern, ali ostaju u Bavarskoj.

– Do ljeta ništa od odlaska. Bayern ne pušta Ivicu i mene, žalim za tim. Bayern je veliki klub, ali kad ne igraš onda to teško podnosiš, posebno što nas čeka prvenstvo Europe – rekao je Pranjić.

Sastavi:

Vanilla: Tomić, Rakitić, Pranjić, Spahić, Schildenfeld, Šolić, Bogdanović, Kočić, Livaja, Santini, Vastić.

Tropic: Subašić, Križanac, Kukoč, Ojdanić, Lovrek, Laura, A. Vitaić, F. Vitaić, Obilinović, Čop, Džoni, Kalinić.

Kauri: Nurković, Zagorac, S. Ibričić, B. Ibričić, Tokić, Bazina, Bubalo, Erceg, Barbarez, Turković, Jarni, Sarić, Musa, Zadro, Čulina.

Bobis: Runje, Radošević, Mornar, Marčić, Banić, Gabrić, Đolonga, Maleš, Maloča, Vukušić, Tomasov, Ah. Sharbini, Perišić, Rapaić, Radošević, Hajder, Peričić, Tomičić.

Ključne riječi

Komentara 3

VK
vječni krojf
20:35 26.12.2011.

Jadni splicani.Oni slave Malesa kao rodjenje Isusa misleci da je napravio neku veliku stvar,ali u stvari on nije nista narocitog napravio.Pokazao se kao covjek izdajica, koji je navukao na sebe covjeka koji je nasjeo na ovu izdaju toboze kao velikiki prijatelj.Males se ponudio uskoku kao lovacki pas jer je najvjerojatnije znao kako se to radi jer je sigurno to vec radio.Svi splicani to shvacaju kao raspad Dinama i njihovog izvrsnog Mamica,ali nista od toga sve ce se to na kraju njima razbiti o glavu.Uskok i njihov pas Males morali su namjestiti zamku Mamicu to bi bila prava stvar.

DH
dalibor.hren
20:56 26.12.2011.

Maleš misli da će za Hajduk kup osvojiti USKOK!?

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
06:58 27.12.2011.

Samo bolesni kreten bez imalo karaktera moze nazvati \"izdajnikom\" covjeka koji je barem pokusao prekinuti lanac korupcije u nogometu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije