Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Bašić

Izbornik: Naša je skupina najteža, teže nismo mogli dobiti

Dario Bašić
Foto: Pixsell
1/6
03.04.2017.
u 21:11

rije svega, zahvalni smo i ponosni što se Europsko prvenstvo igra kod nas. Svi koji vole nogomet moći će uživati, vidjet će brojne talente koji će u budućnosti igrati u velikim klubovima, a nadam se da će ih mnogo biti i iz Hrvatske - rekao je Šuker

Izbornik hrvatske nogometne U-17 reprezentacije Dario Bašić nije bio oduševljen ždrijebom Europskog prvenstva koji je našu ekipu spojio sa Španjolskom, Italijom i Turskom.

Bašić je priznao kako se nadao lakšim suparnicima, no ovakav rasplet njegovoj reprezentaciji predstavlja sjajan izazov:

- Sigurno je naša skupina najteža, teže nismo mogli dobiti. Nadali smo se možda nekom debitantu, ali s druge strane to nas i veseli, da vidimo gdje smo. Igrati protiv najboljih tjera nas na maksimum i bez obzira na rezultat ovakva će skupina donijeti mnogo toga dobrog našim igračima. To nam je izazov - kazao je Bašić.

Kao domaćin prvenstva mladi vatreni nisu trebali igrati kvalifikacije.

- Izostankom kvalifikacija teže je pratiti put priprema. Jedno je igrati natjecateljske utakmice, a drugo prijateljske turnire. Ipak, mi ćemo pokušati biti pravi, na najvišoj razini motiviranosti. Čekaju nas odlični protivnici, odlične utakmice i jedva čekamo da turnir počne - naglasio je izbornik. 

Ždrijeb EURO-a prokomentirao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

- Prije svega, zahvalni smo i ponosni što se Europsko prvenstvo igra kod nas. Svi koji vole nogomet moći će uživati, vidjet će brojne talente koji će u budućnosti igrati u velikim klubovima, a nadam se da će ih mnogo biti i iz Hrvatske - rekao je Šuker.

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na naše protivnike u skupini.

- Naša je skupina jaka, ali najvažnije je da nam je možda svaka utakmica odlučujuća i da stadioni budu ispunjeni i da navijači dođu na svoje. Izbornik Bašić ima dovoljno vremena za pripremu, a svi vjerujemo u hrvatsku momčad i nadam se da ćemo proći skupinu - dodao je.

Organizacija Europskog prvenstva U-17 donosi izravnu korist hrvatskom turizmu, a učinci bi mogli biti izrazito pozitivni, istaknuo je Šuker:

- U predsezoni smo osigurali 11.000 noćenja i hvala svima koji rade na ovom ozbiljnom, zahtjevnom projektu. Neka i mediji maksimalno pomognu jer slika odlazi u cijeli svijet. Nadam se da ćemo na kraju svi moći biti ponosni na Hrvatsku - poručio je Šuker.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije