Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Babića su osporavali, a u samo godinu dana je izborio dva velika polufinala

15.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Rukometna utakmica Hrvatska - Tunis. Zeljko Babic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
26.01.2017.
u 19:20

Proučio je igru Španjolaca do detalja. Zatvorio je sredinu obrane znajući da Španjolska nije tolio jaka u vanjskom šutu. To se pokazalo točnim jer su španjolski vanjski igrači postigli u prvom poluvremenu samo dva pogotka. Zatvorio je crtu gdje je bio Aguinagalde (samo jedan gol), jedan od najboljih svjetskih kružnih napadača. Španjolci su bili nemoćni pred našom pokretljivom obranom 6-0

Hrvatski rukometni izbornik Željko Babić u samo godinu dana izborio je dva polufinala velikih rukometnih natjecanja. Na jednom natjecanju (Europsko prvenstvo u Poljskoj) postigao je to uz određenu dozu sreće, a na drugom (Svjetsko prvenstvo) uspjelo mu je to rukometnim znanjem. Koje je pokazao u četvrtfinalnoj utakmici sa Španjolskom.

Proučio je igru Španjolaca do detalja. Zatvorio je sredinu obrane znajući da Španjolska nije tolio jaka u vanjskom šutu. To se pokazalo točnim jer su španjolski vanjski igrači postigli u prvom poluvremenu samo dva pogotka. Zatvorio je crtu gdje je bio Aguinagalde (samo jedan gol), jedan od najboljih svjetskih kružnih napadača. Španjolci su bili nemoćni pred našom pokretljivom obranom 6-0.

Ovaj put nisu naši igrali obranu 5-1 koja je bila pogubna na EP-u kada smo od Španjolaca izgubili u polufinalu. Naravno, nismo mogli zatvoriti sve pa su nas Španjolci dobro iskontrirali, a i puno su pogodaka postigli s krila.

Prije početka SP-a Željko Babić tvrdio je da je primarni cilj ulazak u četvrtfinale i stvaranje momčadi za Europsko prvenstvo 2018. godine kojem smo domaćini. S obzirom na to da nije bilo Kopljara, Čupića, Sliškovića i Marića, četvorice startera s prošlih velikih natjecanja (EP i OI), te da smo u Francusku došli s četvoricom debitanata (Božić-Pavletić, Kontrec, Jotić, Mihić). Mandalinić i Mamić pokrpali su izostanak Sliškovića, Kontrec i povratnik Musa nadomjestili su Marića, a Šebetić i Stepančić dostojno su zamijenili Kopljara. Željko Babić je na SP-u promovirao novog igrača koji je veliko otkriće – Luku Cindrića.

U polufinalu nas čeka Norveška. Babić zna kako protiv Norvežana. Pobijedio ih je u susretu za broncu na EP-u te u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju. Kada bi Hrvatska ušla u finale, bila bi to odlična reklama za EP u Hrvatskoj 2018. godine u ovo vrijeme. A na finale ne čekamo tako dugo. Zadnji put igrali smo u finalu 2010. na Europskom prvenstvu u Austriji. A može li se ove godine ponoviti Portugal 2003. godine? Odgovor ćemo saznati u petak.

Komentara 4

DO
dommar36
19:34 26.01.2017.

to je nas mentalitet..pljuvanje i omalovazavanje sportskih velicina...necu ni zamislit sto ce biti sutra ako izgubimo..paljba po babicu i svima a isti ti koji pljuju i omalovazavaju...sto ti tj. takvi nisu u repki ?!? treba biti u nase decke uu dobru i zlu...to je pravi navijac

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
20:16 26.01.2017.

osporavali su ga i ponovo ce ga osporavati nakon prvog poraza

Avatar poljicanin
poljicanin
19:52 27.01.2017.

Je li to Babić na terenu ili su igrači?Budimo realni,malo nas i sreća prati,malo nam je i poraz(namjeran?) protiv Njemačke dobro došao,jednostavno nas ide jer ni Španjolci nisu imali baš najbolji dan protiv nas. Ne znam što drugi čuju kadaa se Babić dere tijekom timeouta,ja u odnosu na izbornike drugih reprezentacija ne čujem baš ništa posebno da bi njega trebalo dizati u nebesa.Nadajmo se da će i danas sreća biti na našoj strani pa neka novinari pišu što god žele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije