Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srna stiže Bobana

Iza Mandžukića trebao bi djelovati Sammir, Vukojević i Dudu opet nisu u prvom planu

15.10.2012., Osijek - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na pomocnom igralistu stadiona Gradski vrt vecer prije kvalifikacijske utakmice s Walesom za svjetsko prvenstvo 2014. Gordon Schildenfeld, Ivan Rakitic, Sammir, Darijo Srna, Mario Mandzukic.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
17.06.2014.
u 15:45

Dok se iščekuje zeleno svjetlo za Modrića, u niskom je startu i svestrani Turopoljac Marcelo Brozović. Vukojević i Dudu opet nisu u prvom planu...

Hrvatski reprezentativci danas su odletjeli iz Salvadora u Manaus, najuzavreliji lonac i najveću egzotiku Svjetskoga prvenstva u Brazilu. Gradovi su udaljeni čak 2610 kilometara pa duljina leta iznosi tri i pol sata...

Zabiti što više i što prije

U Manaus, na Kamerunce, idemo samo s jednom idejom – pokušati zabiti, što više i što prije, po mogućnosti prije 60. minute kada će se u paklenim uvjetima Amazonia Arene (42.374 mjesta) motori polako početi gasiti. Igrat će se po lokalnom vremenu od 18 sati, na gotovo 30 Celzijevih stupnjeva, možda i sa 80 posto vlage u zraku. Utakmica samo za najspremnije, za komandose uvježbavane za najgore uvjete, a takvih kod ''maloga Magatha'' Kovača ima dovoljno.

Prema posljednjim treninzima iza zatvorenih vrata, u zaleđu špice Mandžukića trebao bi djelovati Sammir, što i nije iznenađenje s obzirom na Kovačićev slab dan u Sao Paulu. Mario se u Dinamu nazabijao golova na Sammirova dodavanja i taj tandem mogao bi biti Kovačev adut iz rukava, nešto na što Kamerunci ne računaju. Što manje naših igrača znaju, to bolje. A Sammira vjerojatno nikada nisu vidjeli...

Dok se iščekuje zeleno svjetlo za Modrića, u niskom je startu i svestrani Turopoljac Marcelo Brozović. Vukojević i Dudu opet nisu u prvom planu...

Naravno je ovo po važnosti najveća utakmica ove generacije, još jedan naš finale SP-a, i posljednja šansa Pleti i Oliću, možda i Srni da vide drugi krug SP-a.

Protiv Japana 2006. godine u Njemačkoj protiv egzotičnoga suparnika u drugoj utakmici skupine neshvatljivo smo propustili pobjedu. Ovo je i svojevrsni popravni, posebno za jednoga čovjeka, kojega i dandanas proganja "japanski pečat". Darijo Srna u toj je utakmici u Nürnbergu zapucao najvažniji penal u karijeri.

Međutim, nije ovo podsjetnik na Darijev fatalni promašaj jer to bi bilo copranje, naprotiv srijeda je njegov veliki dan. Dan rekorda. U utakmici protiv Kameruna Darijo Srna 48. put predvodit će hrvatsku reprezentaciju kao kapetan i tako dostići legendarnoga Zvonu Bobana. Pothvat za antologiju, teško nadmašiv doseg!

Sve je počelo u veljači 2009. godine u Bukureštu, u prijateljskom srazu s Rumunjima, kada je Slaven Bilić izabrao Srnu za nasljednika umirovljenoga Nike Kovača. I Darijo, omiljeni lik svlačionice, neprijeporni autoritet i ljubimac navijača zbog svoje srčanosti i poštenja, ne skida vrpcu do dana današnjega.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

U dresu reprezentacije nikada se nije štedio, pa i kad se činilo, kao u nekim utakmicama ovoga ciklusa, da mu je moć okopnjela, genijalno je to demantirao. Njegove dvije lopte, briljantna kifla Oliću u Zagrebu i majstorski pas Mandži u Beogradu priskrbila su nam protiv Srbije četiri ključna boda. Šlag na tortu bio je Darijev pogodak Islandu u Zagrebu za potvrdu plasmana u Brazil. To su tri Srnine relikvije neprocjenjive vrijednosti.

Čekamo od Ibarakija

Poznajući ga, dao bi polovicu svojih trofeja (sa Šahtarom ih je osvojio čak 19) i odrekao bi se svih rekorda, samo da Hrvatska napokon probije barijeru osmine finala SP-a. To je ono što Srnu peče, još nema velikoga rezultata s reprezentacijom. A ovakvu priliku vjerojatno više neće imati. I sumnjamo da će je propustiti.

Podsjećamo, nakon utakmice za 3. mjesto u Francuskoj Hrvatska na svjetskim prvenstvima ima samo jednu pobjedu u sedam utakmica – nad Italijom u Ibarakiju. Trenutak za prekid crne serije idealan je i nitko ga nije zaslužio više od kapetana Srne.

>>Ćorluka se na terenu zamalo potukao s Assou-Ekotom koji ne zna engleski

Komentara 26

Avatar garestrasni
garestrasni
16:33 17.06.2014.

ionako je javnost skupa sa novinarima kinjila reprezentaciju, dakle, tko si ti Dasoviću da Niki soliš pamet, a to se odnosi na svakog kritičara. Kad vas Niko pita za savjet, izvolite ga dati

Avatar garestrasni
garestrasni
16:30 17.06.2014.

Nikog od vas Niko nije pitao za savjet, ni one u studiju, ni novinare a ni kritičare, a zašto i bi, navijajte za bosnu ako vam ne paše, ionako na tvu i tiusku stičem utisak da više hvale bosnu, pa tko nije zadovoljan nek navija za bosnu

Avatar garestrasni
garestrasni
16:42 17.06.2014.

a ti Dasoviću piši o guzicama, bolje ti ide, ostavi se taktike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije