Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Iz PSG-a u HNL? Bivši Neymarov i Mbappéov suigrač stigao u Istru 1961

Kevin Rimane
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL
1/4
08.02.2019.
u 09:31

U redove Puljana dolazi Kevin Rimane (27). Relativni je anonimac PSG-ov stoper B momčadi i s Istranima je potpisao ugovor do kraja sezone

Hvalili su se klubovi ovog zimskog prijelaznog roka svojim pojačanjima, dobicima, prihodima, prodajama... ali sve ih je sada zasjenila Istra 1961.

Jedna vijest iz momčadi s dna tablice HNL-a proširila se hrvatskom nogometnom publikom zavidnom brzinom i barem na trenutak u sjenu bacila sve ostalo...

Naime, u redove Puljana dolazi Kevin Rimane (27). Relativni je anonimac PSG-ov stoper B momčadi i s Istranima je potpisao ugovor do kraja sezone.

Želi minute na terenu

Park prinčeva zamijenit će tako skromnom Aldo Drosinom, i to vjerojatno iz jednog jedinog razloga – željan je igre. Naime, on je igrač koji je u ritmu treninga i utakmica, ima dosta iskustva, igrao je drugu i treću francusku ligu, a nekoliko puta nosio je i dres prve momčadi Parižana.

No, već je u ozbiljnim igračkim godinama kada je o nogometu riječ (krajem mjeseca napunit će 28 godina).

Uzme li se u obzir sve to pa i činjenica da mu stadion matičnog kluba prima više od 48 tisuća ljudi, razumno je da želi da ga ti ljudi vide kako igra. A baš se igri nada u Istri 1961.

Motiva mu neće nedostajati jer u pitanju je spašavanje prvoligaškog statusa. Puljani su trenutačno deveta momčad na tablici HNL-a i imaju samo bod manje od osmoplasiranog Intera iz Zaprešića (17 bodova).

Većinski vlasnici istarskog kluba, grupacija Baskonia-Alaves, ozbiljno je krenula u tu misiju. Zato su u zimskom prijelaznom roku dovedeni i brazilski desni bek Maicon da Silva, veznjak Michaël Jordan Nkololo, napadač Bruno Savia... No, najjače i najzanimljivije ime baš je ovo posljednje.

Rimane, osim što je rođak Florenta Maloude, bivšeg igrača Chelseaja i Lyona, blisko poznaje i Neymara i Mbappéa. Dijelio je s njima svlačionicu, ali i minute na travnjaku.

Naime, s PSG-om je osvojio dva naslova prvaka Francuske te jedan Superkup protiv Monaca u kojem je i sam nastupio od prve minute. PSG je tada slavio 4:0. Osim toga, za prvi sastav pariške momčadi odigrao je i susret 6. siječnja u francuskom Kupu. PSG je tada svladao GSI Pontivy također s 4:0.

>> Pogledajte kako su navijači Dinama dočekali ulaznice za Viktoriju

A sav će taj francuski glamur i četiri i pol godine provedene u Parizu zamijeniti prvom HNL...

Iako je nogomet počeo igrati u PSG-u, bio je u njihovu omladinskom programu do 2008. godine, kasnije je dospio do B momčadi koju je zamijenio Boulogneom, pa njihovom B momčadi, da bi se na kraju vratio u redove prinčeva... Očito je njegov nogometni put otišao daleko drukčijim smjerom od onog klupskih mu prijatelja Neymara, Cavanija, Mbappéa...

No, u Istri će vjerojatno dobiti veću, željenu minutažu i možda priliku za mjesto u još pokojem europskom prvoligaškom klubu jer konkurencija mu u istarskom klubu neće biti jaka kao u momčadi prinčeva...

Pet godina u reprezentaciji

Rimane je uza sve to i reprezentativac Francuske Gvajane za koju je nastupio u 20 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Prvi put za reprezentaciju je nastupio 2014. godine, a vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje mu se na 300 tisuća eura. 

>> Pogledajte kako Dinamovi navijači u redu čekaju za ulaznice protiv Viktorije

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
11:30 09.02.2019.

😂😁😀😂😂😂😂🤣. ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije