Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvija Njirić

Iz nogometno - rukometne obitelji do 1/2F Roland Garrosa

Silvia Njiric
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
05.06.2010.
u 09:03

- Igrajući rukomet za školu na jednoj je utakmici postigla 20 pogodaka! No, tenis joj je oduvijek prioritet – priča otac Silvio.

Silvija Njirić, 17-godišnja Zagrepčanka, zablistala je na Roland Garrosu. U juniorskoj konkurenciji stigla je do polufinala, gdje ju je zaustavila Ukrajinka Elina Svitolina (3:6, 2:6).

– Silvija je sa šest godina počela igrati tenis. Usporedo je za osnovnu školu iz Španskog igrala rukomet i na jednoj utakmici školske lige postigla 20 pogodaka! No, tenis je izabrala kao primarni sport – rekao je Silvio Njirić, njezin otac i bivši nogometaš Zagrebačkih plavih, splitskog Hajduka i zaprešićke Jugokeramike.

Silvija dolazi iz prave sportske obitelji. Tata je bio nogometaš, mama Marina rukometašica Lokomotive, sestra Lucija igrala je tenis, a brat Andrija bio je juniorski reprezentativac u rukometu.

– Andrija i Lucija odustali su od profesionalnog bavljenja sportom pa je ostala samo Silvija – rekao je Silvio.

Od lani joj je trener Alan Marić, a kada je u Zagrebu, onda trenira na teniskim terenima na Oranicama.

– Najdraža mi je tvrda podloga, dok mi zemlja nije baš draga. Do sada sam igrala tri puta u četvrtfinalu juniorskih Grand Slamova i ovo mi je najveći uspjeh – rekla je Silvija.

Trenutačno je 31. juniorka svijeta, a na WTA ljestvici je 742. tenisačica.

– Silvija još nije odigrala ni jedan WTA turnir. Igrala je na šest, sedam ITF turnira, a u planu je prvi nastup među profesionalkama do veljače sljedeće godine – istaknuo je Silvio.

– I sljedeće sam godine juniorka, no zbog profesionalne karijere malo sam zapostavila juniorske turnire. Igram samo Grand Slamove – istaknula je Silvija koja pohađa drugi razred srednje dopisne škole.

– Polažem ispite s najviše dva mjeseca zakašnjenja – pohvalila se Silvija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije