Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iz minute u minutu: Kučera - Ljubičić 3:6, 4:6, 3:6

davis-ljubo-txt.jpg
import
02.12.2005.
u 14:05

U Bratislavi je za Hrvatsku sjajno počelo finale Davis Cupa. Uvjerljivi Ivan Ljubičić je pobijedivši Karola Kučeru u tri seta donio vodstvo protiv Slovačke. Ljubo je slavio sa 6:3, 6:4 i 6:3, za dva sata igre.

Sada će u Sibamac areni igrati Dominik Hrbaty i Mario Ančić. Igra se na tvrdoj, ali ne prebrzoj podlozi, koja nama odgovara nešto više nego Slovacima. Igra se na tri dobivena seta.

Domaćini su u posljednji trenutak reagirali te su svega nekoliko sati prije početka prvog singla obavili zamjenu. Naime, Karol Beck zbog ozljede lijevog koljena ipak nije mogao nastupiti pa je umjesto njega uskočio četvrti po jačini, ali i najiskusniji slovački igrač, Karol Kučera. On se ovdje došao oprostiti od aktivnog igranja tenisa.

Ivan Ljubičić i Karol Kučera su prije ovog meča igrali dva puta, a naš tenisač je slavio u oba susreta. 2000. godine Ljubo je pobijedio u tri seta na Australian Openu, a 2003. također sa 3:0 u Roland Garrosu.

Dvorana Slovačkog teniskog centra nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a u njoj se nalazio i velik broj hrvatskih navijača koji su nadglasali Slovake.

Kučera - Ljubičić 3:6, 4:6, 3:6

1. SET:
Prvi je servirao Ivan Ljubičić. Krenuo je uvjerljivo, došavši do prednosti od 40:0. Potom je Kučera osvojio dva poena, no Ljubo je to majstorski riješio za početnih 1:0.

U drugom gemu Ljubo je pokazao da je favorit, iako nije došao do breaka. Imao je 15:40, no Kučera se razigrao te je nešto ofenzivnijom igrom spasio dvije break loprte, a kasnije i osvojio gem.

Potom je servirao Ljubičić, i to još jednom uvjerljivo. Kučera je uzvratio istom mjerom za 2:2. Peti gem je donio prvo uzbuđenje na Ivanov servis. Odlično je Slovak koristio snagu Ljubinih udaraca, došavši do 30:30, no to je bilo sve što je uspio učiniti.

Prvi break se dogodio u šestom gemu. Ništa nije slutilo na to jer je Slovak poveo sa 30:0. I onda, serija našeg tenisača od pet poena za prednost od 4:2 i približavanje osvajanju prvog seta. Nije Ljubi bilo lako potvrditi break. Kučera je imao 30:40, no ipak, serija od tri kvalitetna poena i na semaforu je zasvijetlilo 5:2.

Ljubo je odlično dozirao igru. "Pustio" je Kučeri gem za 5:3, a onda se skoncentrirao i osvojio gem u kojem je servirao za set. 6:3 za Ljubičića.

2. SET:
Napao je Ljubičić Kučeru odmah na početku drugog seta. Imao je 15:30, no Kučera pronalazi snagu i osvaja prvi gem u drugom setu.

No, vidjelo se da najiskusniji slovački tenisač ne može dugo izdržati. Treći gem je Ljubičić uvjerljivo osvojio, iskoristivši već prvu break loptu od moguće tri.

Nakon što su oba tenisača osvojili gemove na svoj servis, na red je došao Kučera. Ljubo je imao 0:30 i lijepu prigodu za 0:40, no Slovak se izvukao i smanjio na 3:4.

Ljubo je još jednom uvjerljivo odservirao za 5:3. Htio je potom osvojiti gem na Kučerin servis, kako bi treći set započeo servisom. Imao je 15:30, ali nije išlo dalje. Kod 5:4 je Ljubo servirao za drugi set, i učinio je to još jednom uvjerljivo. 6:4 za Ljubičića.

3. SET:
Impresivno otvaranje trećeg seta za Ljubičića. Nije iskoristio prvu, ali jest drugu break loptu kod 30:40, čime se primakao na korak od osvajanja prvog boda za Hrvatsku.

Naš tenisač je tada igrao puno smirenije, čekajući gršku protivnika. Valja istaknuti tek 30:30 kod 2:1, na servis Ljubičića. Pri rezultatu 3:1 nije iskoristio jednu prednost, Kučera je uspio smanjiti na 3:2.

Dio publike koji čine slovački navijači tada se već okrenuo sljedećem meču. A što im je drugo i preostalo, nakon što je Ljubo poveo sa 4:2. Kučera je držao priključak, smanjivši na 4:3, iako je Ivan imao 30:40.

Kučerina agonija nije još dugo trajala. Servirao je kod 5:3, a Ljubo je došao do 0:40. Prvu meč loptu je propustio, ali drugu je odigrao odlično i donio Hrvatskoj prvi bod. 6:3 za Ljubičića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije