Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iz minute u minutu: Hrbaty - Ljubičić 4:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:4

ljubo-txt2.jpg
import
04.12.2005.
u 14:03

U Bratislavi se igra dramatično finale Davis Cupa između Slovačke i Hrvatske. Nakon što je Dominik Hrbaty u pet setova pobijedio Ivana Ljubičića, o novom vlasniku velikog pehara odlučit će Michal Mertinak i Mario Ančić.

Još jednom smo u odličnoj atmosferi Sibamac arene vidjeli vrhunski tenis. Dominik Hrbaty odigrao je meč života, a naš prvi reket nije bio na maksimumu, opet je popustio u najznačajnijem trenutku. Publika je u odlučujućem gemu digla Hrbatyja koji je izjednačio na ukupnih Slovačka - Hrvatska 2:2.

Ivan je do danas u međusobnim susretima protiv Dominika uistinu bio uvjerljiv - 5:0. Ove godine su prije Bratislave igrali samo u Rotterdamu, a Ljubičić je pobijedio sa 2:1 u setovima.

Naš prvi reket nije uspio doseći rekord Johna McEnroea iz 1982. kada je prgavi Amerikanac nanizao 12 pobjeda u Davis Cupu. Ljubo je, nažalost, stao na 11 i prvi put je u Davis Cupu poražen nakon 22 mjeseca, a do danas je izgubio samo četiri seta.

Hrbaty - Ljubičić* 4:6, 6:3, 6:4, 3:6, 5:4

1. SET
Prvi je servirao Hrbaty. Dobro je obavio svoj posao, a Ljubo mu je odmah uzvratio. Potom je Slovak opet servirao, a naš tenisač dolazi na 0:40. Hrbaty se nije dao, izborio je izjednačenje, no Ivan je smirenom igrom i držanjem lopte u igri osvojio dva sljedeća poena za break i 2:1.

Ljubo je nastavio odlično igrati, potvrdivši break. Tada se skoncenrtrirao uglavnom na svoj servis. Hrbaty je smanjio na 3:2, a Ivan je ubrzo povećao vodstvo.

Nakon još jednog Hrbatyjevog gema, Ljubičić je povisio na 5:3 bez izgubljenog poena.

Kod 5:4 je naš prvi reket servirao za prvi set. Učinio je to gotovo savršeno, Hrbaty je bio nemoćan, a Ljubo samo treba ovako nastaviti igrati i Hrvatska će osvojiti Davis Cup. 6:4 za Ljubičića.

2. SET
Drugi set je za Ljubu počeo neočekivano loše. Hrbaty je imao 0:30 i 15:40, Ljubo je smanjio na 30:40 i onda, nakon sjajnog servisa, naš igrač čini neforsiranu pogrešku za vodstvo Hrbatyja od 2:0.

Slovak je dobio krila i odličnim servisom potvrdio break za 3:0. Ljubičić je potom uspio smanjiti na 3:1, iako se vidio određen pad u njegovoj igri.

U petom gemu Ivan je imao sjajnu prigodu za povratak u meč. 30:40, no paralela završava u mreži. Nakon izjednačenja, još jedna prednost za Ljubičića, ali Hrbaty sjajno gađa i izjednačuje. Nakon još dva izjednačenja Hrbaty je ipak osvojio svoj servis.

Sljedeći Slovakov servis-gem donio je tek malo uzbuđenje, Ljubičić je imao 0:15 i 30:30, ali je Hrbaty sjajnim volejima povisio na 5:2 u gemovima.

A Bez problema je Ljubo odradio svoj posao, a kod 5:3 je Hrbaty servirao za 1:1 u setovima. Slovak je u odličnoj seriji i Ljubičić ne može ništa. 6:3 za Hrbatyja.

3. SET

Na početku trećeg seta repriza s početka drugog. Hrbaty koristi već prvu break priliku. Ljubo je kod 30:40 dobro servirao prvi servis, ali još jedna neprisiljena pogreška, lopta ostaje u mreži i Hrbaty ima break. Slovak igra uistinu odlično, Ljubičićeva igra očito nije na maksimumu.

Ipak, u sljedećem gemu Ljubo je imao priliku za poravnanje stanja, ali Hrbaty ga je kod 30:40 dobro "prošetao" nakon čega je sa dva asa poveo sa 2:0.

Hrbaty u trećem gemu uzima Ljubi još jedan servis za vodstvo od 3:0 te tako odlazi sasvim blizu vodstva od 2:1 u setovima. Nastavlja se Ljubina loša serija, kao da mu je ponestalo snage, dok Hrbaty igra tenis života.

U četvrtom gemu Ljubo je dao naznake da bi se možda mogao vratiti u meč. Na Hrbatyjev servis iskoristio je 30:40 za zaostatak od samo jednog breaka. Odlično je potom Ljubičić odservirao za zaostatak od jednog gema - 3:2 za Hrbatyja.

Nakon toga su uslijedila dva mirnija gema, a Hrbaty je imao vodstvo od 4:3 i priliku da nakon svog servis-gema povede sa 5:3. Priliku je i iskoristio, ali tek nakon što je morao izvući još jednu Ljubinu break priliku.

Nakon Ljubinog ekspresnog servis-gema, Hrbaty je imao sve u svojim rukama - 5:4 i servis za vodstvo od 2:1 u setovima. Priliku nije propustio. 6:4 za Hrbatyja.

4. SET
Pobješnjeli Ljubičić bez izgubljenog poena osvaja prvi gem četvrtog seta. Hrbatyja ne napušta samopouzdanje i on uzvraća istom mjerom za 1:1.

U trećem gemu je Hrbaty imao 30:30, no to je bilo sve. Ljubo je poveo sa 2:1. Sljedeća četiri gema igralo se dosta čvrsto na svoj servis. Nakon sedmog gema četvrtog seta rezultat je bio 4:3 za Ljubičića, a na servisu je bio Hrbaty.

Ljubičić je odlično napao, došavši do 0:40. Hrbaty se sa dva poena vratio, no nije mogao do kraja. Ljubo osvaja poen za break i 5:3. Potom je odličnim servis-gemom osvojio četvrti set. 6:3 za Ljubičića.

5. SET
Uzbudljivo je bilo već na početku odlučujućeg seta. Hrbaty je prvi servirao, Ljubičić je imao 30:30, no nije mogao više. Iako je Slovak osvojio prvi gem, vidjelo se da se Ljubo u potpunosti vratio u meč.

Još jedan odličan Ljubin servis-gem za 2:2. U tim trenucima u Sibamac areni gledali smo atomski tenis. Oba su igrača ubacili u najvišu brzinu.

Kako se primicao kraj petog seta, uzbuđenje se primicalo vrhuncu. Još čvršća igra na obje strane. Hrbaty je odlično odservirao za 4:3. ljubičić uzvraća još boljim servis-gemom za 4:4.

Deseti gem nije dobro krenuo za Ljubičića. Dvostruka servis pogreška i loš drugi servis za 0:30 Hrbatyja. Međutim, s asom i jednim lucidnim potezom Ljubičić se vratio ja 30:30. Nakon još jednog asa, Hrbaty je došao do izjednačenja. Potom je imao i meč loptu, no drugim servisom Ljubo je to izvukao!Odmah zatim repriza, Hrbaty ima još jednu meč loptu, no Ljubičić odlično servira za izjednačenje. Hrbaty potom. nakon jedne sumnjive lopte, dolazi do treće meč lopte koju na kraju i koristi.


Važniji trenuci

1. set:
- Ljubičić uzima Hrbatyjev servis u trećem gemu
- Ljubičić odlično servira za set pri rezultatu 5:4
2. set:
- Već u prvom gemu Hrbaty uzima Ljubi servis
- Hrbaty u četvrtom gemu spašava dvije break lopte
- Hrbaty kod 5:3 odlično servira i osvaja drugi set
3. set:
- Hrbaty u prvom gemu uzima Ljubičiću servis
- Ljubičić propušta break loptu u drugom gemu
- Hrbaty u trećem gemu uzima Ljubi još jedan servis za vodstvo od 3:0
- Ljubičić u četvrtom gemu vraća jedan break
- Hrbaty u osmom gemu spašava break loptu
- Hrbaty kod 5:4 ne propušta priliku i osvaja treći set
4. set
- Ljubičić u osmom gemu uzima Hrbatyju servis i kod 5:3 uspješno servira za set
5. set
- U desetom gemu Ljubičić na svoj servis spašava dvije meč lopte, ali ne i treću, a Hrbaty pobjeđuje sa 3:2 u setovima

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije