Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Iz Holyfieldovog kuta poručuju: Pokradeni smo!

21.12.2008.
u 10:38

Trener i menadžer, kao i bivši svjetski prvak Evander Holyfield, smatraju da su im suci iz ruku oduzeli pobjedu.

Puno se prašine podignulo odmah nakon dvoboja u Zürichu u kojem je Rus Nikolaj Valujev na bodove pobijedio 46-godišnjeg Amerikanca Evandera Holyfielda i tako obranio naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji po WBA verziji.

- Mi nismo poraženi u ovoj borbi, mi smo bili bolji i što se mene tiče pobijedili smo - razočarano je nakon proglašenja sudačke odluke izjavio Holyfieldov trener Thomas Brooks.

Menadžer bivšeg svjetskog prvaka Kenneth Sanders odmah nakon ogleda izjavio je kako traži revanš iduće godine, na što su iz Valujevljevog tima pozitivno odgovorili.

Najrazočaraniji odlukom sudaca svakako je bio sam Evander Holyfield.

- Naravno da sam razočaran jer sam uoči proglašenja bio uvjeren kako sam dobio borbu. Mislim da sam bio bolji u više rundi. Sada mi preostaje da odem kući, odmorim se i razmislim o svojoj budućnosti - rekao je Holyfield nakon meča i dodao:

- Velika mi je čast da mi je odobrena ova borba, protivnik je bio vrlo dobar. Mislim da je publika mogla biti zadovoljna kvalitetom borbe, a ja mogu reći da sam pokušavao učiniti ono što mi je trener sugerirao, ali je Valujev imao vrlo kvalitetan obrambeni gard tako da nisam uvijek uspijevao u svojim nakanama - zaključio je nesuđeni peterostruki svjetski prvak.

S druge strane, ruski boksač je također bio pun hvale za svog protivnika.

- Evander je bio izuzetno zahtjevan protivnik i morao sam puno raditi za ovu pobjedu. Meč je bio vrlo izazovan i naporan, a on me iznenadio svojom brzinom i zato sam ponosan na ovu borbu protiv Holyfielda - izjavio je Valujev.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije