Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŠAO U NORWICH

Ivo Pinto: Dobio sam ovacije punog stadiona na predstavljanju!

03.03.2015.,  Zagreb, stadion Maksimir - Hrvatski nogometni kup, cetvrtfinale, druga utakmica, GNK Dinamo -  NK Istra 1961. Ivo Pinto. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
10.01.2016.
u 13:08

- Prije utakmice FA kupa između Norwicha i Manchester Cityja izašao sam na travnjak, bio predstavljen domaćim navijačima. Doživio sam ovacije, to je nevjerojatan osjećaj! Taj trenutak neću zaboraviti.

Ivo Pinto finiširao je transfer u Norwich City, te se u ekskluzivnom intervjuu za Goal prvi put obratio hrvatskoj javnosti.

- Uh, protekli su dani za mene bili prilično zanimljivi. Još se moram naviknuti na život u Engleskoj, ali siguran sam da s time neće biti problema. Oduvijek mi je bio san zaigrati u Engleskoj, evo sada sam stigao do Premier lige. Ovo je za mene najbolja liga na svijetu, presretan sam što ću zaigrati na ovoj razini - kazao je dobro raspoloženi Ivo Pinto za Goal.

Ivo Pinto zauvijek će pamtiti i jučerašnji dan...

- Prije utakmice FA kupa između Norwicha i Manchester Cityja izašao sam na travnjak, bio predstavljen domaćim navijačima. Doživio sam ovacije, to je nevjerojatan osjećaj! Taj trenutak neću zaboraviti.

Bivšeg braniča Dinama već su se dojmili navijači Norwicha...

- Evo, naš stadion Carrow Road prima 27 tisuća ljudi, a više od tri godine ispunjen je do posljednjeg mjesta. To je nevjerojatno, ali to je - Premier liga. Uživo sam gledao i prvenstvenu utakmicu protiv Southamptona (1:0), uvjerio se kako su navijači čudesni. Od prve do posljednje minute bodre svoju momčad, u svakom trenutku igračima pružaju nevjerojatnu podršku. Takva te atmosfera, kao i cijelo okruženje mora motivirati.

Kada bi mogao debitirati za novi klub?

- Nadam se već sljedećeg tjedna, haha. Spreman sam, trenirao sam i tijekom zimske stanke, što se mene tiče, mogu zaigrati odmah. Već na sljedećoj utakmici. No, vidjet ćemo što će odlučiti trener, ako mi ukaže povjerenje, ja ću biti spreman.

Kako je zadovoljan svojom 2,5-godišnjom avanturom u Zagrebu?

- Zadovoljan sam, u Zagrebu sam doživio mnogo lijepih trenutaka. Istina, imali smo i loših rezultatskih trenutaka, ali na kraju moram biti zadovoljan. Posljednjih sam dana dobio puno SMS poruka podrške Dinamovih navijača. Hvala im svima, nedostajat će mi Zagreb. Moja su iskustva sa Dinamom, Zagrebom i Hrvatskom jako pozitivna.

Tko bi sljedeći od Dinamovih igrača mogao napraviti veliki transfer?

- Uh, teško pitanje. Dinamo je klub s velikim brojem nevjerojatno talentiranih igrača. Ako bi nekoga od tih mladića morao izdvojiti to bi bili Marko Pjaca i Ante Ćorić. Njih dvojica imaju ogroman potencijal, svakako i za najveće klubove na svijetu. Ne znam jesu li već spremni za takav iskorak, ali posjeduju izniman potencijal.

Što će najviše pamtiti iz Dinama?

- Prijatelje! O bivšim suigračima iz Dinama imam izuzetno visoko mišljenje. Rekao bih da smo prve godine bili suigrači, kasnije smo postali pravi prijatelji. Oni će mi baš nedostajati, smatram ih prijateljima za cijeli život. Nedostajat će mi i svi ljudi koji sam svakodnevno susretao u Maksimiru. Čitav niz sjajnih ljudi. Od trenera, klupske uprave, liječničke ekipe i fizioterapeuta, čistačica pa sve do novinara. Sa svima sam u Dinamu imao dobre odnose, ni sa kime nisam imao problema. I na to sam ponosan.

Mnogi smatraju kako u Dinamu nije lako biti - stranac

- Ne, ne mislim da je tako. OK, sigurno raste pritisak na strane nogometaše kada Dinamo ne pobjeđuje, ali to je i logično. Strani su igrači dobro plaćeni, stigli su u Dinamo kao pojačanja iz drugih zemalja, samim time moraju pokazati više. Ali ne mislim da je na stranim igračima neizdrživ pritisak. Ako vi kao igrač Dinama u svakom trenutku dajete sve od sebe, navijači će vam oprostiti pogrešku ili lošu predstavu. Ma i nekoliko njih. Prepoznat će da se trudite, da stvarno dajete svoj maksimum. Sasvim je nebitno jeste li domaći igrač ili stranac, kao nogometaš uvijek morate davati sve od sebe. Kažem, proteklih sam dana dobio puno poruka u kojoj su mi navijači Dinama zahvaljivali i pisali 'svaka ti čast, ti si ovdje uvijek davao sve od sebe'. Meni je to jako važno, takve vas stvari čine sretnima. Ako ste profesionalac i dajete maksimum, nikad vam navijači neće okrenuti leđa.

Može li Dinamo izgubiti bitku za naslov prvaka?

- Ma kakvi, Dinamo će sigurno osvojiti novi naslov, tu nema dvojbe. Zbog svoje kvalitete, načina na koji se trenira u Maksimiru, ali i pobjedničkog mentaliteta tih igrača. Nadam se da će Dinamo i sljedeće sezone izboriti Ligu prvaka, bit ću njihov veliki navijač.

>> Što je još rekao Ivo Pinto, pročitajte ovdje

>> Ivo Pinto napustio Dinamo i otišao u Norwich City

Komentara 11

DU
Deleted user
13:45 10.01.2016.

Pinto majstore.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
14:37 10.01.2016.

Ivo ........žao nam je što te nema. Zaslužio si takav transfer kao igrač ali i kao čovjek. Sretno majstore mada igraču Dinama nije potrebna sreća on ima znanje i sposobnost.

DI
dinamojavolim1
15:04 10.01.2016.

hvala ivo...sretno u maksimiru si uvijek dobrodosao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije