Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO KARLOVIĆ:

Cilj mi je prestići Gorana, svog idola iz djetinjstva, i ući u teniske almanahe!

Ivo Karlović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
13.08.2015.
u 13:00

Za 10.183 as servisa Ivanišević je trebao 895 mečeva, što je 11,37 po susretu, dok je Ivo svoj rekord postigao u samo 527 dvoboja, 18,98 po meču.

U Montrealu je bila noć, a u njegovu rodnom Zagrebu gotovo je svitala zora kad je Ivo Karlović u dvoboju drugog kola s Milošem Raonićem, pri omjeru 7:6 (1), 3:3, pogodio as. Bio je to poen za 15:0 u sedmom gemu drugog seta, ali i jubilarni 10.000. as u karijeri našeg 36-godišnjaka. Servirati toliko asova uspjelo je samo još jednom tenisaču – Goranu Ivaniševiću. On se umirovio sa 10.183 asa, a Div sa Šalate mu je, sada je to bjelodano, za petama. Realno je da će ga (pre)stići već ove godine.

Treći “skalp” iz Top 10

No, koliko god okrugli zbroj asova bio vrijedan (ionako smo ga očekivali), još je vrednija Ivina nova pobjeda nad igračem iz Top 10, treća ove godine, završilo je 7:6 (1), 7:6 (1). Ivo u toj utakmici nije iskoristio nijednu od deset prilika za oduzimanje servisa Kanađaninu crnogorskih korijena (propustio je i tri meč-lopte pri vodstvu 5:4), ali ono što je važnije od toga, suvereno je držao svoj servis ne dopustivši suparniku priliku za break, čak ni izjednačenje. Postigao je 22 asa (ove godine 1009, ukupno u karijeri 10.004) i sad mu Goran u “vječnoj utrci” bježi samo 179 asova.

– Da, cilj mi je prestići Gorana, svog idola iz djetinjstva, i ući u teniske almanahe, to već dugo ne krijem. Pokušat ću to učiniti do kraja ove godine, ali neće biti ništa strašno ako se to dogodi i sljedeće godine, samo neka me zdravlje posluži – kaže zadovoljni Ivo.

Za spomenuta 10.183 asa Ivanišević je trebao 895 mečeva, što je 11,37 po susretu, dok je Ivo svoj rekord postigao u samo 527 dvoboja, 18,98 po meču.

I Goran je javno izjavio da će mu biti drago kad ga Ivo pretekne, kaže “bolje da to bude on, nego netko drugi”. No, u šali je i dodao:

– Ivo se ne bi smio opustiti, mogao bih se ja i vratiti.

Nakon Đokovića i Berdycha, Div sa Šalate tako je došao i do trećeg ovogodišnjeg “skalpa” nad igračima iz Top 10. Za Ivu nema nepobjedivih.

Vratio se u 2008. godinu

– Znači mi puno ova pobjeda. U srazu s Raonićem kretao sam se jako dobro, bio sam usredotočen, držao inicijativu, forhend me služio nevjerojatno dobro... Sve je išlo na moju stranu. I zato je omjer u 13. igrama bio tako visok u moju korist – objasnio je Karlović.

S ovom pobjedom Ivo se nakon gotovo sedam godina ponovno vraća u Top 20 svjetskog tenisa (posljednji put ondje je bio 10. listopada 2008.), ali tu montrealskoj priči ne bi trebao biti kraj. Karlu se otvara izvrsna prilika za ulazak u četvrtfinale jakog turnira iz kategorije Masters 1000 jer čeka Francuza Jeremyja Chardyja (49.) koji je savladao Argentinca Leonarda Mayera (34.). Za Karlovića koji proživljava novu mladost Francuz ne bi smio biti nepremostiva prepreka.

– Nisam izgubio ni na snazi ni na brzini u odnosu na vrijeme kad sam bio mlađi. Osjećam se izvrsno. Nisam ušao u Top 100 sa 18 ili 19 godina, ušao sam nešto kasnije i želim tu što dulje ostati. Sve dok budem zdrav i dok moj plasman bude ovako visok, nema razloga za odlazak – napomenuo je Ivo koji je u jednom razgovoru s novinarima, više u zbilji nego u šali, rekao da će igrati do 40. godine. Tako da ga ne moraju svaki dan pitati dokad će igrati.

>>Karlović probio granicu od 10.000 aseva i približio se rekorderu Ivaniševiću

Komentara 1

RI
rikavac
20:51 13.08.2015.

to mu je sve sto zna Aseve udarat a sve ostalo je krava. Covjek samo slajsa izadje na mrezu ko medjed radijus kretanja 10 cm.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije