Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz od Troickog

Ivo Karlović bez polufinala u Surbitonu

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
09.06.2019.
u 00:18

U završnici sezone, u četvrtom tromjesečju, brani čak 355 bodova, od 399 koliko mora obraniti do kraja godine da bi ostao u Top 100

Ivo Karlović poražen je u četvrtfinalu challengera u Surbitonu (praktično predgrađu Londona) od Srbina Viktora Troickog iako je u tie-breaku odlučujućeg seta vodio s 4:1.

No, potom je dopustio suparniku šest poena u nizu, promašivši i jedan lagani volej te ne iskoristivši lob za izlazak na mrežu, pa je na kraju Troicki sa 6:2, 5:7, 7:6 (4) ušao u polufinale.

Ivo Karlović
1/3

Karlovića nije poslužio početni udarac, njegovo najjače oružje, što se najbolje pokazalo u odlučujućoj, 13. igri kada nikako nije mogao pogoditi prvi servis. Ukupno u meču ubačaj prvog servisa iznosio mu je za njega skromnih 76 posto, a ni broj asova nije bio na uobičajenoj razini - 13. Dijelom je tome pridonio i jak vjetar...

Nastupom u Surbitonu (zaradio je 3710 eura i osvojio 25 ATP bodova), Ivo je nešto malo poboljšao svoju situaciju (u ponedjeljak će biti na 85. mjestu), ali je još uvijek na rubu prvoligaškog tenisa kojemu teži.

Naime, u završnici sezone, u četvrtom tromjesečju, brani čak 355 bodova, od 399 koliko mora obraniti do kraja godine da bi ostao u Top 100.

To su bodovi osvojeni na challengerima - dva finala i jedan osvojeni turnir - koje on više, barem je tako najavio, ne bi igrao. Zato mu treba jedan dobar rezultat, prije svega u Wimbledonu ili na US Openu, kako bi teniska čarolija diva sa Šalate mogla biti nastavljena i u njegovoj 42. godini. Sada je u 41. i, normalno, ruši starosne rekorde gdje god stigne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije