Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA MAX!

Ivo Grbić: San mi je jednog dana zaigrati pred punim Poljudom

Ivo Grbić
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
12.03.2015.
u 17:45

- Oliver Kahn mi je bio najveći uzor. Kada sam bio mlađi, s ocem sam bio u Münchenu i kupio sam dres - kaže Ivo Grbić

Veliki Vladimir Beara za njega je rekao da će napraviti veliku karijeru, odnosno proglasio ga je svojim nasljednikom. Ivo Grbić mladi je Hajdukov vratar o kojemu je legendarni svjetski as imao samo riječi hvale, a njegovu priču donio je Večernjakov sportski tjednik Max!

Dobro igra nogomet

On je skroman dečko koji najviše vremena provodi s obitelji i prijateljima. Savršeno je koncentriran na ono što je pred njim. A može li se vjerovati prosudbi Vladimira Beare, onda su to velike stvari. Koncentriran je na rad s B momčadi Hajduka, svjestan da će njegova prilika vrlo brzo doći. Ivina vratarska priča počela je u Dalmatincu, a s devet godina došao je u Hajduk.

– Još kao dijete govorio sam da želim biti vratar. Kada bih igrao s prijateljima uvijek bi me pitali zašto ne igram, govoreći mi da dobro igram. No, kada  bih došao na veliki teren samo sam želio biti vratar – kazao je Ivo Grbić.

U tim danima imao je i jednog velikog uzora...

Oliver Kahn mi je bio najveći uzor. Kada sam bio mlađi s ocem sam bio u Münchenu i kupio njegov dres...

A komu se divi danas?

– Sviđaju mi se Lloris i Courtois...

Ivo  je  završio  srednju  komercijalnu  trgovačku  školu.  Kaže kako mu je obitelj najveća podrška.

– Jako mi je važna spoznaja da obitelj stoji iza mene, no isto tako sve odluke donosim samostalno. To je važno za što brže sazrijevanje.

Imao je nešto više od sedamnaest godina kada je prvi put bio na klupi prve momčadi u kojoj, dok smo pisali ovaj tekst, Ivo još nije debitirao. Isti su snovi svih klinaca iz Dalmacije koji se bave nogometom.

– Naravno. Maštam o tome da zaigram za prvu momčad na punom Poljudu. To je san svih nas. Kao klinac stasate u omladinskoj školi i svaki dan gledate igrače prve momčadi kako  treniraju i prolaze pokraj vas. Stalno sam se zamišljao u njihovoj ulozi. U početku mi je sve to bilo nestvarno. Igrati za Hajduk je nešto posebno, pogotovu ako ste iz Splita kao ja...

Podrška Torcide je važna

Ivo Grbić već otprilike zna kako to izgleda braniti pred Torcidom.

– Branio sam za B momčadi na Torcidin rođendan. Bilo je pet-šest tisuća ljudi. Odličan je to osjećaj. U tim se trenucima pokušavam koncentrirati na igru. No, naravno da mi je san zaigrati pred punim Poljudom.

A u pripremi će mu sigurno pomoći prvi Hajdukov vratar Lovre Kalinić.

– Njegova mi je pomoć od neprocjenjive važnosti, jer on je prošao ono što ja sada prolazim. Lovre je sjajan vratar. Naravno, važni su mi i savjeti trenera vratara Tomića.

U tim mlađim  danima Grbić pamti i dva naslova u pionirskom uzrastu. Jedan od trofeja predao mu je i pokojni Vlatko Marković.

– Bili smo dobra momčad i sve smo odreda pobjeđivali, pa i onu Dinamovu generaciju s Alenom Halilovićem... – prisjetio se Ivo.

U mladoj reprezentaciji do 19 godina ističe sjajno ozračje i povezanost među suigračima.

– Najviše se družim s Rapidovim vratarom Markom Marićem te s Darijem Miškićem iz Dinama. Cijela je generacija sjajna, sve su to odlični dečki.

A što kaže na promjenu  izbornika. Umjesto Vulića je sada tu Ferdo Milin.

– Pod Vulićem smo sjajno napredovali. Ali veselim se i radu s novim izbornikom o kojemu svi govore samo lijepe stvari. Siguran sam da ćemo doći još napredovati – zaključio je Ivo za sportski tjednik Max!

>>Navijači me stalno zaustavljaju i govore 'Mile, moraš zabiti gol Dinamu!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije