Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKOMOTIVA ZADAR 2:0

Ivković: Ne razmišljam ni o Mamićima ni o Dinamu

Lokomotiva Zadar (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/11
23.08.2013.
u 22:11

- Iako taj vrh objektivno nije naša prava pozicija, lijepo je biti na čelu ljestvice! Sad se okrećemo dvobioju s Hajdukom - rekao je trener Lokomotive, Tomislav Ivković

Tako to odrađuju prave momčadi. I kad nije njihov dan, pobjeđuju u utakmicama u kojima moraju pobijediti, bez lijepe igre, ali i bez previše nervoze. Lokomotiva je svladala Zadar 2:0 (1:0), zgodicima Mesarića (42.) i Chage (57.), bila je to peta ovosezonska pobjeda "lokosa", kojom su zasjeli na čelno mjesto prvenstvene ljestvice...

- Iako taj vrh objektivno nije naša prava pozicija, lijepo je biti na čelu! Zasluženo smo pobijedili, iako smo tek u 26. minuti "došli na utakmicu". Do tada ništa nije valjalo, bili smo promatrači, no od sredine prvoga dijela preuzeli smo igru i kontrolirali je do kraja – rekao je trener Lokomotive, Tomislav Ivković.

Zadrani su bili prilično skromni, iako je u dva navrata vratar Picak spašavao "lokose"...

- Da smo zabili, tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica. No, očekivao sam više od svoje momčadi i Lokomotiva je zasluženo slavila – kaže trener Zadra, Ferdo Milin.

U utakmici za zaborav, najljepši je potez  bio pogodak konstantno najboljeg igrača "lokosa", Mathiasa Chage, koji je u 57.minuti nakon sjajnog solo-prodora prošao kroz gostujuću šuplju obranu i zatresao gornji desni kut vratara Matkovića! Prvi je pogodak, u 42. minuti zabio Mesarić – nakon Mišićeva kornera, Barbarić je tukao glavom sa šest metara, Matković je izvrsno obranio, a "odbijanac" je, opet glavom, s tri metra u mrežu pospremio kapetan Leonard Mesarić.

Pred "lokosima" je u srijedu zaostala utakmica s Hajdukom, svaki gledatelj koji je bio na utakmici sa Zadrom dobio je i ulaznicu za Hajduk, a i ženski će spol imati besplatan ulaz u Maksimir. Na upit tko je na njega ostavio bolji dojam, Hajduk ili Lokomotiva, Milin je rekao:

- Gledajući rezultat, onda Hajduk. Ali, "lokosi" su zadnju lošu utakmicu odigrali još u travnju protiv nas u Zadru! A to dovoljno govori...

Ivkovića, dakako, nije zaobišao upit bi li preselio u Dinamo da ga pozove Zdravko Mamić?

- Neću odgovoriti na hipotetičko pitanje. Trener sam Lokomotive, pred nama je važna utakmica s Hajdukom i ne razmišljam ni o Zdravku, ni o Zoranu Mamiću - rekao je Ivković.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije