Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz bijelih

Ivković: Hajduku treba jedan Zdravko Mamić

hajduk
Tino Jurić/Pixsell
12.05.2012.
u 21:23

Nikad još bijeli nisu imali četiri poraza zaredom, trener Mišo Krstičević upisao se kao negativni rekorder u povijest.

Mišo Krstičević postao je Hajdukov rekorder u hrvatskoj ligi, još nikada bijeli nisu imali četiri poraza zaredom. A nakon što je Lokomotiva s 1:0 (1:0) u Poljudu svladala Hajduk Krstičević je postao rekorder u crnoj seriji. Govorio je da jedva čeka kraj sezone, no na neslavan se način Hajduk oprostio od nje. Ostat će zapisano drugo mjesto, srećom po bijele, sjećanja će s vremenom izblijediti.

Zanimljivosti u svečanoj loži nije nedostajalo. Pojavio se bivši trener Krasimir Balakov, odgledao je utakmicu zajedno s predsjednikom Hrvojem Malešom. Balakov je s Kaiserslauternom ispao iz Bundeslige, a u Split je došao riješavati svoje račune, platiti porez. Hajduk mu je ostao dužan nekih pola milijuna kuna, porez bugarski trener mora platiti bez obzira što će mu bijeli dug platiti tko zna kad. Sa zanimanjem je pratio utakmicu, vidio je neki Hajduk kojeg ne poznaje. Od njegovog kadra u prvoj momčadi bili su samo Blažević, Neretljak, Caktaš i Vukušić.

- Uvijek mi je lijepo doći u Split, tu imam puno prijatelja – rekao je Balakov ne želeći govoriti o novoj sezoni.

Nije bilo Krstičeviću lako složiti momčad, ima četrnaest ozlijeđenih igrača, pa su debitirali juniori Duje Medak i Frane Vladislavić. Još su se u prvom dijelu ozlijedili Jozinović i Cakataš (odvezen je na hitnu pomoć), pa je prigodu dobio i Joško Hajder, još jedan junior-debitant. U loži je sjedio i trener kijevskog Dinama Jurij Semin, ruski strateg najvjerojatnije je pratio igru Ante Vukušića. Njegov dolazak još jedan signal je da Vukušić uskoro odlazi iz Poljuda. Bilo je tu još nekih izaslanika europskih klubova, Hajduk grozničavo traži partnera za prodaju.

A na travnjaku se Hajduk mučio, Lokomotiva je bijelima odaslala još jednu poruku, ostanu li Splićani s ovim kadrom u sljedećoj sezoni mučit će se sa svakim protivnikom. Gosti su došli u vodstvo u 13. minuti, Andrej Kramarić postigao je prekrasan pogodak, iz voleja. Splićani su imali primjedbi, tražili zaleđe, ali Batinić nije pogriješio. No, prosvjedi Krstičevića i ostalih su ga iznervirali, pa je od tog trenutka izgubio kontrolu nad utakmicom. Griješio je u sitnim prosudbama, raspravljao se s igračima i trenerom Hajduka, morao je puno bolje voditi utakmicu.

Prvu ozbiljniju prigodu Hajduk je imao u 25. minuti, odlično je Vukušića uposlio Kiš, ali prvi strijelac bijelih za malo je bio neprecizan. Prijetio je i Vuković pri kraju prvog dijela, Lovrić je bio siguran. Lokomotiva je imala prigodu utakmicu riješiti u 58. minuti, Milović je srušio Šituma, a Batinić je odmah pokazao na bijelu točku. Kramarić nije bio precizan, pogodio je vratnicu. Na taj način dopustio je Hajduku da se vrati u igru. Pristaše bijelih bile su nezadovoljne sučevom odlukom, prema travnjaku je bačeno sedam dimnih baklji. Opet slijedi udar na Hajdukovu praznu blagajnu. Usto, u 67. minuti netko nenormalan van kruga stadiona uputio je signalnu raketu, koja je opasno zazujala travnjakom, ali srećom nikoga nije pogodila. Hajduk nije uspio iskoristiti Kramarićev dar, jedina ozbiljnija prigoda bijelih zbila se u 77. minuti, Lendrić se odlično ubacio, iskoristio grešku Puljića, ali Lovrić je odlično obranio.

I u 89. minuti Lovrić je još jednom bio uspješniji od Lendrića, pa je obranio i udarac Kukoča, da bi Lendrić u 90. minuti pogodio vratnicu.

Trener Hajduka Mišo Krstičević nakon poraza na kraju sezone, još jednog u nizu, samo je procijedio kroz zube.

- Napokon je ovo gotovo.

A o samoj utakmici nije ni mogao puno toga reći.

- Počeli smo dobro, stvorili nekoliko izglednih situacija, ali od kada sam došao tu, protivnikov prvi udarac završava u našoj mreži. Imali smo dosta prigoda, posebno u finišu utakmice, jednostavno lopta nije htjela u gol. S druge strane, lako primamo golove, a teško ih postižemo – kazao je Krstičević.

Lokomotivin trener Tomislav Ivković, unatoč pobjedi, nije bio najzadovoljniji prikazanom igrom svoje momčadi. Osvrnuo se na stanje u Hajduku.

- Bez Hajduka ova liga nema smisla, bolje da se i ne igra. Bez obzira što sam dinamovac boli me što je Hajduk došao u ovakvu situaciju. Dalmacija i Hrvatska moraju se skupiti, pomoći Hajduku, ne dozvoliti ovakvu situaciju. Pa, ja sam s Lokomotivom bio favorit u Poljudu. Godinama su vodeći ljudi Hajduka radili greške, treba pronaći entuzijasta koji će pokrenuti Hajduk. Bijelima treba netko poput Zdravka Mamića, kojeg u Zagrebu pljucaju, a da je u Splitu nosili bi ga na ramenima – kazao je Ivković.

 

SPLIT – Stadion Poljud. Vrijeme ugodno. Gledatelja 2000. Sudac Damir Batinić (Osijek) 5,5.

Strijelci: 0:1 Kramarić (13)

Hajduk: Blažević 6 – Vladislavić 5, Milović 5, Neretljak 5,5, Jozinović 6 (od 30. Kukoč 5) – Andrijašević 5,5, Medak 5, Caktaš 5,5 (od 45. Hajder 5), Kiš 5,5 (od 60. Lendrić 6) – Vuković 6, Vukušić 5. Trener: Mišo Krstičević.

Lokomotiva: Ig. Lovrić 6,5 – Boras 6,5, Puljić 6, Komorski 6,5, Musa 6 – Iv. Lovrić 6 (od 54. Lilaj 6) – Šitum 6,5, Antolić 6,5, Brozović 6, Bručić 6 (od 83. Martinac -) – Kramarić 6,5 (od 70. Škvorc -). Trener: Tomislav Ivković.

Ključne riječi

Komentara 12

ED
europski dinamo
22:20 12.05.2012.

Kao što najavio Lokomotiva rutinski do pobjede.

ZA
zagrebHR
22:32 12.05.2012.

to je već stara priča koju znaju i vrapci na grani, igrači hajduka nemaju kvalitetu i zato gube ovakve utakmice a nešto bolje rezultate pogotovo u europi s ovakvim igračima može se samo sanjat, hajduke uprave su stalno mijenjače treneree da bi sebi dale alibi za loše igrače, prošle godine tri smjene trenera i poslije svake igrali bi lošije, ove sezone su napadali balakova a kad je otišao serija poraza i katastrofa od igre, ne treba bit stručnjak da se vidi o čemu se tu radi

Avatar antuntun55
antuntun55
22:18 12.05.2012.

ako je Dinamo igrao \"ligu za bedaka\"...onda je Hajduk danas klub bedaka,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije