Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Ivica Zubac upisao 'double-double' u pobjedi Clippersa

Ivica Zubac
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
02.03.2019.
u 10:16

Clippersi su u gostima sa 116-109 pobijedili Sacramento Kingse, a hrvatski je reprezentativac odigrao 18 minuta i zabio deset koševa (šut iz igre (4/9), uz deset skokova te dvije asistencije i dva bloka

Ivica Zubac je sinoć u pobjedi svojih La Clippersa nad Sacramento Kingsima upisao 'double-double', a Dragan Bender je u porazu Phoenix Sunsa zabio osam koševa, dok su Atlanta Hawks i Chicago Bullsi  odigrali pravi triler koji je odlučen tek nakon četiri produžetka. 

Clippersi su u gostima sa 116-109 pobijedili Sacramento Kingse, a hrvatski je reprezentativac odigrao 18 minuta i zabio deset koševa (šut iz igre (4/9), uz deset skokova te dvije asistencije i dva bloka. Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je rookie Landry Shamet s 20 poena.

Ivica Zubac
1/7

Clippers su sada, pet tjedana do kraja regularnog dijela sezone, učvršćeni sedmom mjestu Zapadne konferencije.

Sacramento je predvodio Buddy Hield s 23 ubačaja, dok je Willie Cauley-Stein dodao 16 koševa i 12 skokova. 

Phoenix Suns su sinoć upisali svoj 51. poraz ove sezone, od njih su sa 130-116 bolji bili gostujući New Orleans Pelicans.  

Julius Randle je za pobjedu Pelicansa ubacio 22 koša,Jrue Holiday 21, a E'Twaun Moore 20.

Kod Phoenixa najbolji je bio Devin Booker s 26 poena. Bender je utakmicu započeo u prvoj postavi, na terenu je proveo 17 minuta, a završio je s osam koševa (šut iz igre 3/4, trice 2/3), dva skoka i jednom ukradenom loptom. 

Pravi triler odvijao se u Atlanti gdje su Chicago Bullsi tek nakon četiri produžetka sa 168-161 pobijedili domaće Hawkse. 

Najbolji pojedinac Chicaga bio je Zach LaVine s 47 koševa, devet skokova i devet asistencija. Lauri Markkanen je dodao 31 poen za Bullse koji su postavili rekord po broju zabijenih koševa na jednoj utakmici, srušivši prijašnji postignut u pobjedi nad Portlandom (156-155) 1984. godine.

Za Markkanena je ovo bila 12. utakmica zaredom u kojoj je zabio više od 20 koševa. Tome je dodao 17 skokova za svoj peti uzastopni double-double. 

>> Pogledajte video: Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Kod Atlante je najbolji bio s 49 ubačaja Trae Young, što je rekord za 'rookieja', a još je upisao 16 asista i osam skokova. Young je postao prvi rookie od Earla Monroea i 1968. koji je na utakmici postigao najmanje 49 koševa i 10 asistencija.

Milwaukee Bucks su sa 131-120 nadigrali Los Angeles Lakerse i zahvaljujući tome postali prva momčad NBA koja je osigurala nastup u doigravanju ove sezone.

Eric Bledsoe je bio najbolji strijelac s 31 košem, a Giannis Antetokounmpo je dodao 16 koševa i 15 skokova. LeBron James je također ubacio 31 koš i 10 asistencija za Lakerse.

Toronto Raptors su kod kuće sa 119-117 svladali Portland Trail Blazers, a pobjedu im je osigurao Kawhi Leonard koji je zabio koš u zadnjim sekundama. Leonard je utakmicu završio s 38 koševa. 

CJ McCollum je predvodio Portland s 35 poena, dok je Damian Lillard ubacio 24 koša uz osam skokova i šest asistencija.

Boston Celtics su kod kuće sa 107-96 bili bolji od Washington Wizardsa, prekinuvši tako niz od četiri poraza. Al Horford je predvodio sedam igrača Bostona s dvoznamenkastim učinkom, on je utakmicu završio s 18 pogodaka. Bradley Beal je bio najbolji kod Wizardsa s 29 koševa i 11 skokova. 

Charlotte Hornets su na gostovanju sa 123-112 svladali Brooklyn Nets i pomaknuli su se na osmo mjesto Istočne konferencije koje vodi u doigravanje.

Komentara 1

Avatar Sokol
Sokol
13:35 02.03.2019.

igrac koji je u zadnjih godinu dana ekstremno napredovao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije