Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALBA

Ivica Zubac ne može u Cedevitu, ali može otići u inozemstvo

Ivica Zubac
Igor Kralj/PIXSELL
26.01.2016.
u 07:15

Cibona se žali na nepoštovanje odredbi registracijskog pravilnika kao što su donošenje takve odluke unutar prijelaznog roka

Uz pristojbu od 8000 kuna, u materijalu od 18 stranica, Košarkaški klub Cibona žalio se Arbitraži HKS-a na odluku povjerenika za natjecanje Dražena Jendriša u vezi s odobravanjem prijelaza Ivice Zupca (18) bez izlaznog pisma u Cedevitu.

Cibona se žali na nepoštovanje odredbi registracijskog pravilnika kao što su donošenje takve odluke unutar prijelaznog roka i određivanje roka klubu (u obliku opomene) “za dospijeće neizvršenih obveza”, što je u ovom slučaju izostalo, a igraču pak zamjera nepostojanje valjanog razloga za raskid ugovora. A takvo što iz Cibone ilustriraju i Zupčevim izjavama na presici u Cedeviti o tome da nije otišao zbog novca, već da nije zadovoljan minutažom.

U Savskoj se pozivaju i na Zupčeve izjave za jedan dnevni list, u kojima on kaže da nije htio upozoriti klub da kasni s isplatama jer onda ne bi mogao raskinuti ugovor, ali i na prepisku s njegovim menadžerom Ražnatovićem, iz koje proizlazi da je Zubac napustio Cibonu jer nije zadovoljan statusom u momčadi.

Cibona tvrdi da su sve obveze prema igraču ispunjene 5. siječnja, a da je zahtjev za prijelaz podnesen 7. siječnja pa, prema tome, nisu bili ispunjeni uvjeti za status slobodnog igrača, za koji postupak mora pokrenuti igrač (a on to nije učinio), a ne zainteresirani klub (Cedevita). Osim toga, Cibonini odvjetnici tvrde i da se odluka kakvu je donio povjerenik Jendriš na temelju registracijskog pravilnika HKS-a može primijeniti isključivo na međunarodni transfer igrača, a ne na drugi klub unutar Hrvatske.

>> Jendriš: Zubac može u Cedevitu bez Cibonine ispisnice

Komentara 1

Avatar links
links
07:59 26.01.2016.

kasnite gospodo, kasnite nažalost, a gdje ste napisali tko će snositi posljedica za ovaj propust? tko će odgovarati za ovaj propust koji je oštetio gradski klub, koji mi financiramo za ogromnu količinu novca??? da ne govorim o igračkoj šteti i narušavanju ugleda koji je ionako vć bio narušen ulaskom kojekakvih banditićevih kamenjara i podobnika u klub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije