Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANCOUVER Ivica u Kanadu ide po medalju

Ivica: ZOI će biti važniji od Svjetskog kupa

16.03.2009.
u 08:26

Uoči iduće sezone za Kosteliće je sve jasno. Zimske olimpijske igre u Vancouveru u veljači 2010. bit će prioritet.
- Dobro, medalju u Kanadi će svi loviti, nisam tu iznimka. Svjetski će kup za nas, naravno, biti važan, no OI su najvažniji cilj.

Čuo sam da će Svindal na obje fronte pokušati biti uspješan, no to će biti jako teško izvedivo - istaknuo je Ivica. Nakon, kako sam Kostelić kaže, najbolje sezone života, u kojoj je naš skijaš osvojio 4. mjesto u ukupnom poretku i drugo u slalomu, opet se potvrdilo da skijaši u brzim disciplina uglavnom uzimaju veliki Globus.

Barem u posljednjih desetak godina. Ivica je prošle sezone u spustu osvojio tek devet bodova i trebat će i u toj disciplini podignuti rezultate. - Slalom je moja glavna disciplina i to sigurno nećemo mijenjati.

To će biti naše ishodište za napad na Globus. Ako u spustu želite biti vrhunski, morate mu se potpuno posvetiti. A glavna je stvar i da se teško vratiti u slalom kad jednom odete u spust. Otac i ja si to ne možemo ni želimo dopustiti. Za iduću će sezonu biti jako važna činjenica da je Ivica i u veleslalomo počeo ostvarivati vrhunske rezultate, te sad u čak tri discipline ima TOP 5 plasmane.

- Drugo mjesto u Alta Badiji mi je najdraži trenutak sezone. Taj rezultat mi i danas izgleda nemoguće. Taj veleslalom mi je zaista najveće zadovoljstvo, konačno, nakon milijun godina biflanja mi smo u prvoj grupi. Veleslalom mi je uvijek bio koma, još od vremena kad sam bio klinac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije