Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez previše rizika

Ivica u svom Wengenu doskijao do 30. mjesta i jednoga boda u spustu

ivica kostelić
Petar Glebov/Pixsell
19.01.2013.
u 14:01

Naš skijaš je nakon jučerašnje superkombinacije na kojoj je osvojio drugo mjesto, na utrci spusta imao zaostatak od 3.44 sekunde za pobjednikom Innerhoferom.

Christoph Innerhofer (28) u Wengenu je postao Winnerhoffer. Takvim ga je u svom novinarskom izvješću krstila Ana Jelušić, umirovljena hrvatska skijašica i FIS-ova novinarka. Innerhofer se uoči ove utrke pohvalio da ima stalnu djevojku (novinarku od 28 godina), što je ravno senzaciji jer je bio na glasu kao plejboj, svojevrsni Tombin nasljednik, sportaš koji najviše voli društvo lijepih žena.

– Sada mogu misliti samo na skijanje i na svoju djevojku. Kada sam se zbog natjecanja morao odvojiti od nje na duže vrijeme, po prvi put osjećao sam se tužno – povjerio se skijaš koji uživa i u svojoj drugoj karijeri.

A ona se sastoji od modnog fotografiranja u odjeći i odijelima koje kreira slavni dizajner Giorgio Armani.

– Moja djevojka ljubomorna je kad sam na snimanju sa zgodnim modelima, no i ja sam ljubomoran kad ona radi intervjue sa zgodnim tipovima.

Popularni Inner za sebe će još reći da obožava ribolov i sanjari o lovu na losose u Kanadi, a voli ići i u branje gljiva. S obzirom na to da je riječ o aktivnostima u prirodi, u tome ga zacijelo podržava i Ivica koji obožava prirodu. A obožava i Wengen kao skijalište koje mu je donijelo najviše radosti u Svjetskom kupu.

U slalomu prilika za novi rekord

Za sutrašnjeg slaloma (10.15 i 13.15 sati) Ivica će biti u prilici postati prvi skijaš u povijesti Svjetskog kupa koji je na istom skijalištu pobijedio četiri puta uzastopce. No, on se time ne zamara:

– Rekordi vam mogu biti u kutku vaših misli, no o njima se uglavnom priča poslije. U startnoj kućici razmišljate samo o onome što trebate učiniti da se do dolje spustite najbrže.

Što o toj mogućnosti kaže njegov otac i trener Ante Kostelić?

– Sumnjam da on to u ovom trenutku može, no ovaj će slalom biti nešto duži pa i to može igrati ulogu. Puno ovisi o tome kako će biti postavljen. Što je igra poštenija i slalom zahtjevniji, to su naši izgledi veći.

Za nastup u spustu Ivica će reći:

– Nije to baš bilo nešto, tih gotovo tri i pol sekunde veliki su zaostatak. Vidljivost je nakon broja 30 bila nešto slabija, no svejedno je trebalo malo bolje.

Svjetski rekord Clareya

Je li Ivica, zbog problematičnog koljena, dvojio treba li voziti najduži spust sezone (4415 metara) ili nije?

– Ne, jako malo treniramo spust i treba iskoristiti svaku priliku za trening u specifičnim uvjetima.

Ivica nije htio propustiti ovaj spust i zbog gušta kakav donosi nastup pred 40.000 gledatelja pred kojima se proslavio i petoplasirani Francuz Johan Clarey. On je postavio brzinski rekord u 46-godišnjoj povijesti Svjetskog kupa. Na dijelu staze koji se zove Hanneggschuss vozio je brzinom od 161.9 km/h.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:22 19.01.2013.

Neka i to je lijepo,...opet bodovi u spustu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije