Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNI INTERVJU BY DEA REDŽIĆ

Ivica Tucak za Večernji list: Odgojio me život na ulici, tukao sam se, pušio, otišao u rat i prošao pakao

Šibenik: Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/14
02.03.2024.
u 20:01

U životnom intervjuu, govoreći pred kamerama Večernjeg lista, u razgovoru s našom novinarkom Deom Redžić, Ivica Tucak progovara u djetinjstvu u rodnom Šibeniku, paklu koji je prošao, transferu u Zvezdu i trenucima u Beogradu gdje je dočekao početak rata i odmah se vratio u rodni Šibenik. Tucak govori o slavnim danima u svom Solarisu, igranju vaterpola pod granatama, životu na ulici i druženju s najvećim šibenskim mangupima gdje je stekao životnu školu i uzore koji su i danas njegovi prijatelji....

Kada je sjeo na klupu Hrvatske nakon Ratka Rudića, kojemu je tri godine bio pomoćnik, Ivicu Tucka dočekali su sa skepsom i pregršt sumnji i pitanja. Dvanaest godina kasnije s karizmatičnim Šibenčaninom  njegovom omiljenom kafiću Giro espresso. Razgovaramo o njegovom putu do vrha svijeta i silnim preprekama koje je morao preskočiti, o ratu koji mu je uzeo dio života i uništio unosni transfer, povratku iz Beograda gdje je došao napraviti novi iskorak u karijeri, a završio je na šibenskom ratištu u odori Hrvatske vojske, da bi se opet vratio vaterpolu, pa usred rata u bazenu pisao povijest s klubom Solaris, dok danas piše nove retke u puno široj ulozi izbornika Hrvatske. Vaterpolo je obilježio cijeli njegov život, no učinili su to i mladenački život na ulici s najvećim gradskim mangupima, kao i najveća bol koju je uspio preživjeti, tragična smrt njegove kćerkice o kojoj ekskluzivno za Večernji list po prvi put otvoreno govori nakon emotivnog dočeka koji su mu zbog svjetskog zlata, ali ne samo zbog toga, priuštili njegovi sugrađani.

Životni intervju možete pročitati u cijelosti u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje 3. ožujka, kao i na našem portalu, a u nastavku donosimo cijeli video razgovor i na trenutke potresnu ispovijed Ivice Tucka.

"Životni intervju by Dea Redžić" novi je projekt Video odjela Večernjeg lista, u čijoj produkciji nastaju i politički intervjui, dnevni komentari, lifestyle snimanja i druge forme, pa i dokumentarno-igrani filmovi. I u novom projektu iskoračit ćemo dalje, poticati razmišljanja, a Dea će svoje goste prikazati u sasvim drugačijem svjetlu, i neće se ispred nje naći samo sportaši.

Komentara 9

Avatar IvanR
IvanR
20:26 02.03.2024.

Naklon gospodinu Tucak

KA
kajbiti
06:36 03.03.2024.

Čovjek i ljudina.

Avatar comandante
comandante
07:40 03.03.2024.

čemu ovo furanje na tuču, ulicu...svi žele biti mangupi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije