Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Tucak:

Moramo se brzo pribrati! Nismo iskoristili prilike, a ni kriterij suđenja nije mi jasan

Sandro Sukno
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
20.01.2016.
u 09:03

Hrvatska je već prije izborila nastup na Olimpijskim igrama, ali u ovom trenutku naša reprezentacija ne obećava previše.

Kao ni 2006. godine u istom gradu, ni deset godina poslije hrvatski vaterpolisti neće se boriti za medalju na Europskom prvenstvu u Beogradu. Ovaj put našim je ambicijama stala na put reprezentacija Mađarske koja je u beogradskoj Kombank areni izabranike Ivice Tucka pobijedila sa 8:5. Pri čemu hrvatski igrači u cjelini čak i nisu odigrali loše, posebno u obrani, ali Mađari su imali više raspoloženih pojedinaca. A prije svega najzaslužnijeg za pobjedu u četvrtfinalu – vratara Viktora Nagya.

Golman Szolnokija obranio je čak 11 udaraca, primivši samo pet pogodaka, što je sjajnih 69 posto. Naš Josip Pavić nije kriv za poraz, ali nije mogao parirati mađarskom vrataru, obranio je samo šest od 14 udaraca, što je 43 posto. A sve ispod 50 posto nije dovoljno, gledali to mi ovako ili onako.

– Nisam razmišljao o zamjeni vratara i uvođenju Bijača jer nije bilo razloga za to. Paviću ne mogu ništa zamjeriti, griješili smo negdje drugdje – o toj je temi kazao izbornik Ivica Tucak.

Pet golova je premalo

– Mi smo od Nagya napravili vratara svjetske klase. Imali smo svoje prilike, ali nismo ih iskoristili. Nismo kapitalizirali neke dobre akcije – napomenuo je izbornik.

Među ostalim, nismo realizirali ni peterac. Indisponirani Sandro Sukno, kojemu u utorak ništa nije polazilo za rukom, pogodio je gredu i umjesto da bude 4:5, ostalo je 3:5. Bili su to trenuci kad se lomila utakmica, naši su željeli preokret, trsili su se, ali im nije išlo. Viktor je bio istinski pobjednik i najzaslužniji je za pobjedu Mađarske. Bila je to njegova večer.

Na trenutak je Nagyevu bravu otključao mladi Ante Vukičević dvama krasnim pogocima, ali to nije bilo dovoljno. Mađari su preko Denesa Varge otišli na 7:4 i pitanje pobjednika praktično je bilo odlučeno.

– Nije da u tome tražim alibi, ali kriterij suđenja uopće mi nije bio jasan – dodao je izbornik Ivica Tucak.

Ima u tome nečega, Lenu sigurno ne bi odgovaralo da u završnici među četiri reprezentacije u polufinalu budu čak tri s prostora bivše Jugoslavije, ali...

– To nas ipak ne opravdava, primili smo previše jeftinih pogodaka, a Mađarska nije reprezentacija koja to neće znati kazniti. Ostaje nam da se brzo priberemo, učinit ćemo sve da se vratimo u normalno stanje i završimo ovo prvenstvo po mogućnosti na petom mjestu – zaključio je Tucak te za mađarske novinare dodao:

– Mađarska je bila bolja momčad večeras. Nismo igrali dobro u napadu, pet pogodaka u meču nije dovoljno za pobjedu nad bilo kojim suparnikom. Čestitam Mađarskoj!

Posluhnuli smo i mi mađarskog izbornika Tibora Benedeka. Nije krio veliku sreću, s pobjedom protiv Hrvatske došao je blizu odlaska na Olimpijske igre u Riju de Janeiru. Za to mu u preostala dva susreta treba još samo jedna pobjeda.

I Talijani bez polufinala

– Rasli smo na ovom prvenstvu iz utakmice u utakmicu, počevši od onog remija s Grčkom. Možda je pobjednika presudila upravo ta naša velika želja da se već ovdje u Beogradu plasiramo na Olimpijske igre. Hrvati su to već učinili, jednim okom već gledaju na Rio i mogli su biti mirniji što se toga tiče.

Sumnjamo, ali sad to nije ni važno. Ostaje činjenica da ni na trećem europskom prvenstvu u nizu (Beograd, Eindhoven i Budimpešta) nismo osvojili medalju. U borbi za peto mjesto naši će se vaterpolisti najprije u četvrtak u 18.45 sati sučeliti s Italijom koja je jučer također ostala bez polufinala nakon što je sa 7:10 poražena od borbene Crne Gore koju je predvodio Nikola Janović s četiri pogotka.

Rezultati – vaterpolisti, četvrtfinale: Grčka - Španjolska 6:2, Srbija - Rusija 15:5, Crna Gora - Italija 10:7, Mađarska - Hrvatska 8:5.

Parovi polufinala: Srbija – Grčka (srijeda, 20.15), Crna Gora – Mađarska (četvrtak, 20.15).

Razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta: Španjolska – Rusija (srijeda, 18.45), Italija – Hrvatska (četvrtak, 18.45).

Vaterpolistice, 5. kolo: Hrvatska – Njemačka 9:20, Italija – Španjolska 9:8, Francuska – Srbija 7:6.

>>Hrvatska neće osvojiti medalju u Beogradu, izgubila je od Mađarske!

Komentara 12

TI
titojerus
11:24 20.01.2016.

nemamo mi tako loše igrače kako rezultati sugeriraju, mislim da je problem u Tucku koji nema reference za vođenje reprezentacije i od kad ju je on preuzeo počeo je pad hr vaterpola. ne mogu se oteti dojmu da bi se sa Rudićem borili za medalju, mi jednostavno nemamo igru, a to je do trenera.

CR
crnaguja1950
09:50 20.01.2016.

čini mi se da znam gdje je problem...dok je bio Rudić uzimali smo sve lakoćom gdje god smo igrali a onda Tucak sa istim igračima ne prođe četvrtfinale na idućem natjecanju...i tako stalno.okbilo je ozljeda i pehova al mislim da je ovo ključ svega.

LI
lipa75
09:31 20.01.2016.

Gledao sam drugi dio utakmice i Pavić je odlično branio. Tucak sada nešto priča o njemu i suđenju, a ja jedino što sam vidio da im se nismo niti uspjeli približiti golu. Naravno da je mađarski golman s lakoćom branio nerezonske šuteve izdaleka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije