Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE U WENGENU

Ivica: Ovo je skijaški Wimbledon

Ivica Kostelić
Foto: Reuters
1/5
17.01.2010.
u 11:26

Ivica Kostelić pobjednik je slaloma u švicarskom Wengenu. Hrvatskom je skijašu to jubilarni deseti trijumf u karijeri u utrkama Svjetskog kupa.

U Wengen je Ivica Kostelić došao samo s jednim ciljem, pravim dječačkim – provozati se helikopterom. A namjerio se baš na onaj koji pobjednički trojac s ciljne ravnine prevozi na konferenciju za novinare. Nije mogao ni sanjati da će stvari otići toliko daleko da će sjediti upravo kraj pilota – na mjestu rezerviranom isključivo za pobjednika.

Wengen najdraži slalom

Kleknuo je na ciljnoj ravnini, mahnuo Janici i njezinu dečku Švicarcu, spustio se na snijeg i poput pape ga – poljubio. Smijao se od sreće čak i tata Ante Kostelić, majka Marica je poskrivečki maramicom brisala suze.



– Slalom u Wengenu mi je najdraži! Uvjeti su bili teški, snijeg je bio proljetni, ali uspio sam. Pobijediti ovdje je kao slaviti u Wimbledonu, to je sportski klasik – rekao je Ivica Kostelić stojeći na podiju, gdje nije bio od kraja 2008. godine u Alta Badiji.

– Nadam se da je ovo samo početak. Sad su mi tek narasla krila! Išao sam na sve ili ništa, nije bilo lako jer nikada nisam prokockao prednost iz prvog laufa.

Najbrži u obje vožnje kultnog slaloma, ali i pobjednik u drami koja se događala u “poluvremenu”. Ivica je čak u jednom trenutku bio diskvalificiran! Nakon briljantne prve vožnje, u kojoj je Profesor na stazi Jungfrau održao lekciju Herbstu, Lizerouxu i prijateljima upisavši se kredom na prvu poziciju na semaforu sa “+0.17”, Amerikanci su prosvjedovali i ustvrdili da nije s dobre strane prošao posljednja vrata.

– Neobično je zašto su tek krajem prve vožnje to tražili, jer svim trenerima oči su otvorene, nitko to nije spomenuo nakon njegova nastupa – kazao je Pavlek.

Pola sata trajala je diskusija, premotavale su se snimke, da bi čelnici FIS-a ipak smirili strasti i (ispravno) zaključili kako je regularno došao do cilja. Snimka potvrđuje da je Ivica prošao kraj dobre, desne strane vrata. No ni to nije utjecalo na njegovu psihu, kirurški precizno prošao je i drugi lauf.

– Ovo je čista senzacija, pogotovo stoga što je Ivica vozio sve discipline – dodao je Pavlek.

Došao red na njegov solo

U Wengenu je obitelj Kostelić nebrojeni put dosad pokazala da se trud isplati. Ozljeda leđa, koljeno, ležanje na operacijskom stolu, hodanje sa štakama, Božić proveden u toplicama, ispadanje pred svojom publikom...

– Ne želim sam sebe hvaliti, ali nitko nije napravio nešto slično. Dan poslije onako strašnog spusta uzeti slalom... – ponosno će Ivica.

Skijaš s gitarom strpljivo je brojio taktove, slušao druge kako sviraju i napokon dočekao red za svoj solo. Na slalomski bis mogao bi već u Kitzbühelu...

 

Svjetski kup, slalom Wengen (skijaši), rezultati:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:40.34

2. Andre Myhrer (Šve) +0.29

3. Reinfried Herbst (Aut) +0.51

4. Benjamin Raich (Aut) +0.70

5. Julien Lizeroux (Fra) +0.71

...

18. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2.20

...

Poredak u slalomu u Svjetskom kupu:

1. Reinfried Herbst (Aut) 305

2. Julien Lizeroux (Fra) 286

3. Ivica Kostelić (Hrv) 240

...

44. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 13

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Carlo Janka (Švi) 757

2. Benjamin Raich (Aut) 739

3. Didier Cuche (Švi) 526

...

8. Ivica Kostelić (Hrv) 378

36. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 123

...

Komentara 17

DH
dalibor.hren
11:43 17.01.2010.

Ivek, drži se i hrabro u drugu vožnju. Kad će kretenčina od komentatora naučiti imena mjesta u kojima se voze utrke Svjetskog kupa? Npr. GarmišpartenkirheNNNN, a ne M

DA
Dayton
14:11 17.01.2010.

Prije svega cestitke Ivici, a u drugu ruku je steta sto takmicenje nije odrzano u Zloveniji pa da onako bratski \"greskom\" odslusamo \"Boze pravde\" :-)

RI
Risnjak
15:21 17.01.2010.

Bravo Ivek, svaka cast !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije