Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Ivica otišao na injekciju prije nego što je planirao

S obzirom na to da se nakon injekcije uvijek bolje osjeća, Ivica planira u subotu voziti i spust koji prije nije bio planiran
07. veljače 2013. u 19:55 1 komentara 2 prikaza
'Ivica Kostelic of Croatia looks on after his men\'s Super G race at the World Alpine Skiing Championships in Schladming February 6, 2013.       REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA  - Tags: SPORT SKIING)
Foto: 'LEONHARD FOEGER'

Premda je taj put bio planiran za 12. veljače, Ivica Kostelić već je jučer napustio Schladming i poprište Svjetskog prvenstva. Srećom, učinio je to samo na jedan dan. Naime, nakon prvog službenog treninga spusta, u kojem je bio 38. (sa 3.67 iza prvoplasiranog Reichelta), Kostelić je otišao u švicarski Bad Ragaz na tradicionalnu injekciju za koljeno.

S obzirom na to da mu se tijekom superveleslaloma problematično desno koljeno ponovno "javilo", Ivica je donio stratešku odluku. Primit će injekciju prije, a ne poslije superkombinacije koja je u ponedjeljak jer to mu je glavna disciplina. S obzirom na to da se nakon injekcije uvijek bolje osjeća i da ga taj osjećaj drži dva do tri tjedna, ovo je pravi trenutak za takav potez.

Posljednju injekciju za obnovu hrskavice Ivica je primio nakon nastupa u Wengenu, a prije odlaska u Kitzbühel.

S obzirom na to da ga bolovi u koljenu podsvjesno koče, ovo bi trebalo "otpustiti ručnu" uoči ponedjeljka i juriša na medalju. Štoviše, Ivica bi po novom planu u subotu trebao voziti i natjecateljski spust, ali više kao trening za superkombinacijski spust.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak