Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat iz Chamberyja

Ivici Obrvanu stigla čestitka iz Pariza

Ivica Obrvan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.05.2015.
u 19:45

Slovenci žele trenera PPD Zagreba na klupi svoje reprezentacije, no on se još premišlja...

Tko će pomoći ako ne svoj svojem. Tako je hrvatski trener rukometaša Chamberyja, Ivica Obrvan, pobjedom nad Montpellierom (29:27) pomogao PSG-u u kojem igraju Igor Vori, Jakov Gojun i Marko Kopljar. Naime, pobjedom je vrh tablice preuzeo PSG, s bodom prednosti ispred Montpelliera. Kako Parižani dva kola prije kraja nemaju više gdje izgubiti, jasno da im je Obrvan pobjedom svoje momčadi poklonio naslov prvaka Francuske.

- Odmah poslije utakmice dobio sam čestitke naših igrača iz Pariza. No, da ne bude zabune, mi smo prvenstveno igrali za sebe. Želimo osvojiti treće mjesto koje bi nam donijelo kvalifikacije za Ligu prvaka. Nije nemoguće da budemo treći pobijedimo li na teškom gostovanju kod Nimesa - istaknuo je Obrvan.

No, ispred vas su na trećem i četvrtom mjestu Saint Raphael i Dunkerque, s bodom više...

Ozljeda Matulića

- Da, ali teško da će Saint Raphael u sljedećem kolu slaviti kod PSG-a, a pitanje je i može li Dunkerque osvojiti sva četiri boda jer igra kod kuće s Montpellierom i u gostima kod Saint Raphaela, dakle s dvije momčadi iz vrha - ističe Obrvan.

Kakva je bila utakmica s Montpellierom?

- Gosti su došli dan ranije kako bi u miru dočekali utakmicu. Napravili su sve kako bi nas pobijedili, ali nije išlo. Imali smo punu dvoranu, korektno suđenje i cijelu utakmicu smo vodili. Vodili smo 21:16 i bili u napadu, a onda su nas stigli i izjednačili na 21:21, ali smo ipak na kraju slavili. Žao mi je što se u desetoj minuti ozlijedio Jerko Matulić i za njega je sezona završena - istaknuo je Obrvan.

Kada je preuzeo momčad, Chambery je bio osmi. Na kraju će biti puno bolje plasiran. Obrvan ima ugovor još dvije godine.

- Nastup u Europi nam neće izmaknuti. Što se tiče sljedeće sezone, Bertrand Gille sigurno će prestati igrati, a doći će nam brazilski reprezentativac Santos. Dobit ćemo sigurno još nekoliko pojačanja. Kada sam došao, rekao sam da mi je cilj igrati sa Chamberyjem u Ligi prvaka. Možda mi se to ostvari već prve godine - rekao je Obrvan.

Kielce slavi Šegu

U kombinaciji za dolazak u Chambery bio je Ivan Dumenčić, igrač Dubrave.

- Istina, ali smo na kraju odlučili za Brazilca - zaključio je Obrvan.

A Kielce u Poljskoj slavi 12. naslov. Junak pobjede u trećoj finalnoj utakmici protiv Wisle bio je naš vratar Marin Šego koji je obranio sedmerac pri 29:28 za svoju momčad. Naslov su tako osvojili i Željko Musa, Ivan Čupić, Manuel Štrlek i Denis Buntić. Od petorice naših igrača, iz Kielcea će na kraju sezone otići samo Musa.

Komentara 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
11:48 24.05.2015.

trener PPD Zagreba je Veselin Vujović nepismeni i neinformirani novinaru koji jedino o novinarstvu zna je copy paste !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije