Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI U ZAGREB

Ivica: Nitko od onih koji su mi napali oca nije se javio ni ispričao

Kostelić doček
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/8
23.02.2014.
u 23:32

– Neki su prekoračili granicu pristojnog ponašanja i povrijedili me. Ja mogu osobno mogu misliti što god hoću o bilo kome, no u javnosti se tim riječima ne govori o nikome.

Sinoć se u zagrebačkoj zračnoj luci pjevalo i nazdravljalo pjenušcem. Našeg srebrnog olimpijca Ivicu Kostelića dočekali su njegovi Gračanci, točnije Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Podgorac. Odjeveni u narodne nošnje razgalili su ga repertoarom starih zagrebačkih popevki poput “Serbus dragi Zagreb moj” i “Najljepši je Zagreb grad”.

– Čovjek koji ima imalo srca ne može ovim ostati nedirnut – kazao je Ivica suznih očiju i orošenih obraza.

Podgorcima je ovo četvrti put da pjevaju Kostelićima.

– Pisali smo gradonačelniku da se u podnožju nove žičare izgradi muzej Kostelića. Kratkoročni plan nam je da se nakon što mu završi sezona i staro i mlado odjene u narodne nošnje, pa tako i Ivica i Janica, jer su ih dobili od nas pa da se svi zajedno slikamo za uspomenu – rekla nam je Ivičina susjeda Dubravka Štrković.

Puno je srce bilo Ivici i u VIP salonu zračne luke gdje mu je upriličen doček, baš kao i dvostrukoj olimpijskoj pobjednici Tini Maze. Zbog obveza koje ju čekaju u Svjetskom kupu, najveća slovenska sportašica nije htjela čekati sutrašnji slovenski čarter za Ljubljanu, nego se povezla s Hrvatima do Zagreba i kazala:

– Hvala za topli doček. Drago mi je zbog Ivice i njegove ekipe jer ga znam još otkako smo bili klinci.

"Nadam se da se Slovenci neće naljutiti"

Iznenađen zagrebačkim dočekom Tini Maze bio je i Ante Kostelić:

– Meni je zbog toga jako drago. Nadam se da se Slovenci neće naljutiti što je fešta u Zagrebu, no i oni će sigurno nešto organizirati.

Pričao je Ante o tome kako je imao veliku tremu jer je osjećao obvezu prema svima koji su priželjkivali novu olimpijsku medalju.

– Uostalom, ja sam na plaći HOO-a i to mi je obveza.

Pričajući o burnim reakcijama na postavljanje slaloma, Gips se vratio na Coubertinove postavke.

– Sve sportske borbe trebaju ići u smjeru “brže, više, jače” pa tako i postavljanje staze. Nisam radio stazu za Ivicu, nego za skijaški sport. Zar bi se u slalomu trebali samo spustiti? Možda netko očekuje i ocjenu za stil.

Ante je uvjeren da Austrijanci ne bi reagirali kao Šveđani i Francuzi.

"Povrijedili su me"

– Austrijanci jedini imaju šest ledenjaka tijekom cijele godine, to je njihov najjači sport, kao Kanađanima hokej, i oni se ne bune protiv teških staza.

Ponešto o tome opet je rekao i Ivica kojeg je Ranko Ćetković iz HOO-a prozvao “profesorom doktorom skijanja”. Kazao je kako mu se nitko nije javio da mu se ispriča, dakle ni Myhrer koji je za njegova oca rekao da je idiot pa je naglasio:

– Neki su prekoračili granicu pristojnog ponašanja i povrijedili su me. Ja mogu osobno misliti što god hoću o bilo kome, no u javnosti se tim riječima ne govori o nikome.

>> Kostelić na Zimskim olimpijskim igrama igra - picigin

Komentara 30

Avatar Joja
Joja
07:27 24.02.2014.

Ivek ne trebas brinit za budale, naj lakse se dole spustit malo za straznjicom pomahat i vec si prvi! Treba malo i mozga uklopit i pokazat da si naj bolji bez obzira kakva je staza! Cestitam i tebi i Tini

Avatar s_trava
s_trava
10:04 24.02.2014.

Znao je Gips jako dobro što radi i kakve će reakcije biti, mogao je i drugačije ali nije. Nije zato što ima ono što ga-ih čini upravo to što jest, a to je znanje, vjera i ustrajnost i kada jeje najteže. Kostelićima kapa do poda, svaka čast.

DU
Deleted user
09:14 24.02.2014.

Ivice i Ante, zaboravite te balkanske ali i skandinavske budale!!! Vi ste za nas sport ucinili vise no bilo tko do sada! Hvala vam za divne trenutke koje ste nam donijeli! A Tini sve cestitke i drzim joj fige za sva daljnja natjecanja!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije