Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon trećeg postolja na Sljemenu

Ivica: Na SP-u ću se odmarati

'06.01.2011., Sljeme, Zagreb, Hrvatska -  Druga slalom voznja muske utrke Snow Queen Trophy za FIS svjetski kup.  Ivica Kostelic, Andre Myhrer Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
07.01.2011.
u 19:03

Ivica je u Švicarsku otputovao privatnim zrakoplovom, zajedno s ocem Antom, sestrom Janicom i kolegom Daliborom Šamšalom

Ivica Kostelić u Švicarsku je otputovao privatnim zrakoplovom. U njegovoj pratnji bili su otac Ante, sestra Janica i reprezentativni kolega Dalibor Šamšal koji također već u subotu vozi veleslalom u Adelbodenu.

– Ako je utrka večernja, duže me drži uzbuđenje, pa teže zaspim i slabije spavam – kazao je Ivica prije ulaska u zrakoplov u aranžmanu FIS Travela.

Siječanj je najbitniji

Premda je bio na postolju, treći put bio je drugi, trudio se da o tome ne razmišlja.

– Pokušao sam ne razmišljati previše o tome, da mogu zaspati. A ni prije puta nisam imao vremena za razmišljanje jer je u subotu utrka. Najvažnije mi je da sam uspio dobro skijati i koncentrirati se.

Ivica je siječanj počeo sjajno, s puno novogodišnjih darova, u obliku 180 bodova. Oni su ga doveli do četvrtog mjesta u ukupnom poretku i drugog u slalomu. Slijedi sada niz utrka (Adelboden, Wengen, Kitzbuhel) u kojima je znao osvajati puno bodova, pa i pobjeđivati.

– Siječanj je najbitniji. Dosad mi je u karijeri uspijevalo da u siječnju budem u dobroj formi. Treba se pobrinuti i da zdravlje izdrži.

Već nakon Adelbodena mogao bi preuzeti prvo mjesto u ukupnom poretku.

– Da, ali samo budem li i slalom i veleslalom vozio jako dobro. Morao bih osvojiti "masne" bodove, jer ako Ligety opet pobijedi u veleslalomu, morao bih osvojiti jako puno bodova. No, puno je važnije da se koncentriram na skijanje, bodove ćemo zbrajati poslije. Nije dobro usredotočiti se na rezultat, on je nešto apstraktno i ovisi o puno drugih stvari. Morate se koncentrirati na ono na što možete utjecati.

Ivica često spominje koncentraciju. Kaže da nema poseban trening, već mu za to pomaže knjiga.

– Malo sam se podsjetio sadržaja jedne vrlo drage knjige iz sportske psihologije. To je "Mentalni trening" Teddyja Orlicha.

Bez obzira na to što je prije nove godine bio 10. u ukupnom poretku, kaže da nije zbog toga bio depresivan.

– Za svojim željama jedino sam zaostajao u veleslalomu. Sve ostalo bilo je u okviru onoga što sam mislio da će biti.

Na SP-u bez spusta

Kada bi došao u situaciju da može osvojiti mali slalomski Globus, bi li zbog toga žrtvovao bodove iz ostalih disciplina?

– Radije bih se koncentrirao na veliki Kristalni globus. No ne budem li imao izgleda u ukupnom poretku, usredotočit ću se na slalom.

U siječnju će voziti 13 utrka u 28 dana.

– Svaki put sam nakon siječnja jako iscrpljen i Svjetsko prvenstvo će mi jako dobro doći za odmor. Na njemu se vozi pet utrka u 14 dana, a ja ću ih imati četiri jer vjerojatno neću voziti specijalni spust. U veljači je tempo ipak sporiji.

Gitara i knjiga za opuštanje, ali samo navečer

U tom suludom siječanjskom ritmu za sudionike Svjetskog kupa Ivica Kostelić pokušat će pronaći nešto vremena i za sebe.

Za prebiranje po gitari i za pokoju knjigu koju je ponio na turneju po Švicarskoj, Austriji i Francuskoj.

– Bit će to samo navečer, jer po danu ću imati previše obveza. Moram naći vremena za to jer je to dio opuštanja. Nosim knjige Guya de Maupassanta i njemačkog povjesničara Franza Mehringa. Za učenje nisam ponio ništa, siječanj za mene nije mjesec za studiranje – kazao je student povijesti na Hrvatskim studijima.

Komentara 2

FC
fcod
09:53 10.01.2011.

Uz ovaj naslov sam očekivao da će se JNAnez 100% javiti s kojom svojom hendikepiranom doskočicom. ali....... počelo je skijanje pa zlovenaca nema nigdje!

TA
tapiros
02:42 08.01.2011.

Ivice, samo da znaš da sam uložio oko 100 USD na tebe za veliki globus. Koef. je tada bio čak 15, jer si bio oko 10og mjesta. Bit će para ako pobjediš :-). No ako i izgubim nije bitno. Hvala na svim lijepim trenucima koje nam daješ. Pozz. i sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije