Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZŠS

Ivica Lovrić mimo pravila Ciboni dao dva milijuna kuna

'11.06.2013.,  Zagreb - Domjenak za novinare u KK Ciboni povodom kraja sezone i osvajanja titule prvaka Hrvatske. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
Autori: dm, af
03.07.2013.
u 12:00

Lovrić (kao pročelnik za sport) ovih je dana doznačio Lovriću (predsjedniku Cibone) dva milijuna kuna gradskog novca iako taj iznos ne postoji u Programu javnih potreba.

Skupština Zagrebačkog športskog saveza trebala bi na današnjoj izbornoj sjednici izbarati novog predsjednika. No, jedini kandidat Nikola Dragaš (68) zbog zdravstvenih je problema završio u bolnici, pa to prilično komplicira situaciju.

Dragaš je Bandićev izbor, zbog kandidature za prvog čovjeka ZŠS-a preko noći je kooptiran u člana Skupštine ZŠS-a. Pitanje je ima li naš najbolji kuglač volje (i zdravlja) za sjedanje u taj vrući stolac. No, teoretski, Skupština ga može izabrati za predsjednika i u njegovu odsustvu, dakle i ako ne bude nazočan izbornoj sjednici.

Zaposlenici ZŠS-a ironično komentiraju da će tako biti ispoštovana jedna od smjernica EU da se politika ne smije miješati u sport. No, ovdje politika (gradonačelnik Bandić) ne samo da postavlja predsjednika ZŠS-a nego odlučuje i o svemu drugome. Pročelnik Ivica Lovrić tražio je tako da se ZŠS ne žali na eventualnu odluku suda (tužen je gradonačelnik zbog obustave isplate novca ZŠS-u), što podsjeća na onu narodnu "kadija te tuži, kadija ti sudi".

Usput, Lovrić (kao pročelnik za sport) ovih je dana doznačio Lovriću (predsjedniku Cibone) dva milijuna kuna gradskog novca iako taj iznos ne postoji u Programu javnih potreba. Koga briga! U Hrvatskoj je očito zavladalo mišljenje da izborni pobjednici (na bilo kojoj razini) imaju pravo raditi što hoće. Pa i zaobilaziti zakon u širokom luku.

A Udruga zagrebačkih sportskih veterana trebala bi danas postati ravnopravni član skupštine ZŠS-a, a Nikola Plečaš i Damir Došen su kandidati za Nadzorni odbor ZŠS-a. Nikola Dragaš i Nikola Plečaš su legende zagrebačkog sporta. Imali su zajednički nadimak - Sveti Nikola. Sedamdesetih su žarili i palili po europskim i svjetskim kuglanama i košarkaškim parketima, a sada će zajedno raditi, ali iz fotelja.

>> Strawberry odbio Ciboninu ponudu od 500 tisuća USD

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije