Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trofejni skijaš

Ivica Kostelić: Natku ću pomoći koliko god mogu

ivica Kostelić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
27.10.2018.
u 10:13

Bit ću više savjetnik nego trener. U muškom slalomu stvarno imamo dobru ekipu i vrijeme je da ti dečki počnu ulaziti među 30 i osvajati bodove - kaže Ivica Kostelić

I ove sezone naš trofejni skijaški as Ivica Kostelić (38) bit će trener savjetnik u sastavu hrvatske skijaške reprezentacije. Ivičinim pristankom da to radi direktor Pavlek jako je zadovoljan.

– Ivica je to jako dobro prihvatio, a i naši natjecatelji su jako dobro prihvatili njega pa će biti na većini utrka Svjetskog kupa, prioritetno muških, a dijelom i ženskih. Ivičini savjeti izuzetno su korisni, pogotovo u utrkama ili pak na pregledu staze. Uostalom, on je 17-18 godina vozio sve te staze, na nekima je i pobjeđivao pa bismo bili ludi kada ne bismo koristili to iskustvo.

Osim Pavleka, i Ivica će biti uz Filipa Zubčića na premijernom veleslalomu sezone u Söldenu. Kako on doživljava svoju ulogu trenera savjetnika?

– Bit ću više savjetnik nego trener. U muškom slalomu stvarno imamo dobru ekipu i vrijeme je da ti dečki počnu ulaziti među 30 i osvajati bodove. Rodeš, Vidović, Zubčić i Vanilija (Elias Kolega, op. a.), svi su oni već sposobni da u slalomu budu među prvih 30. To nam treba biti glavni cilj ove sezone, da ih svu četvoricu dobijemo među osvajačima bodova. A to bi jako dobro utjecalo na njihovo samopouzdanje i daljnji natjecateljski rast. Što se pak tiče veleslaloma, tu je Zubčić naš najveći adut, ali mi je teško bilo što prognozirati. Od braće Kolega u veleslalomu je bolji Samuel, no on ima 19 godina i treba se razvijati svojim tempom.

Što je pak s brzim disciplinama, sad kada u reprezentativnom pogonu više nema Natka Zrnčića Dima, Ivičina bivšeg skijaškog suborca?

– Natko Zrnčić Dim više nema status reprezentativca, no ja ću mu pomoći koliko mogu. On će vjerojatno voziti sve utrke brzih disciplina, no bit će to za njega jako teško jer skijanje kao sport zahtijeva ogromnu logistiku. No Natku treba pomoći jer mi nemamo ni blizu nekoga drugoga tko bi mogao nastupati u brzim disciplinama.

Ključne riječi

Komentara 12

TR
TrvtkoKomadina01
12:04 27.10.2018.

Ivice pomogni Ntku i društvu da se okane jalova posla i da ne čekaju da ih narod financira. Dokazali su koji su im dometi. To nije naš sport, jer nitko nije spreman toliko žrtvovati i ulagati svoja sredstva i energijee da nešto postigne kao što je obitelj Kostelić.

PA
pan-am
10:49 27.10.2018.

Svaka čast Ivice ,Janica i ti ste legende našeg sporta!

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
11:37 27.10.2018.

Ivica Kostelić: Natku ću pomoći koliko god mogu jer nisam pravi hrvat da maznem i lažem nego sam pošteni hrvat i pomognem i dajem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije