Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE Prošle sezone u Lake Louiseu je bio 32.

Ivica Kostelić: Nadam se bodu

31.12.2008.
u 09:46

Prošle nedjelje Ivica Kostelić proslavio je 29. rođendan. Za našeg skijaša tek jedan običan dan. Kao i prijašnjih godina nije bilo pretjeranog slavlja. Uvijek i samo trening. Svakodnevica kad počne sezona.

Trening za kombinaciju
Naš najbolji skijaš od utorka je u Lake Louiseu gdje ga ovaj vikend očekuju spust (subota, 19.30 sati) i superveleslalom (nedjelja, 19).

- Nadam se kojem bodu, to bi za početak bilo dovoljno - rekao je Ivica koji je prošle sezone tri puta osvajao spustaške bodove.

U Kitzühelu i Kvitfjellu bio je 29. dok je u Chamonixu ostvario najbolji rezultat - osmo mjesto.

- Ne treba očekivati previše u Kanadi, tek je početak duge sezone. Na ove dvije utrke prije svega treba gledati kao na dobar trening za skorašnju superkombinaciju - objasnio je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Prošle sezone Kosteliću je malo nedostajalo do osvajanja kojeg boda u Lake Louiseu - bio je 32, a na treninzima je u posljednja tri dana bio i više nego solidan.p> - Pripreme su bile jako dobre i siguran sam da će se to vidjeti i na sjevernoameričkoj turneji - dodao je Pavlek.

Uz Ivicu će se na startu spusta naći i Natko Zrnčić-Dim te Tin Široki. S 18. mjestom u Kitzühelu i trećim i devetim u superkombinaciji u Val d'Isereu i Wengenu, Natko je najavio da bi uskoro mogao biti u među najboljima u brzim disciplinama.

Problem s astmom
Ženska reprezentacija ovaj vikend će provesti u Aspenu. Danas će u veleslalomu nastupiti Nika Fleiss (18 i 21 sat), dok će u nedjeljnom slalomu skijati Nika, Ana Jelušić i Sofija Novoselić.

Ana nakon lošeg starta u sezonu (nije izborila drugu slalomsku vožnju u Leviju), u Aspenu, u kojem je kao 17-godišnjakinja osvojila 5. mjesto, želi konačno doći do pravog rezultata. No, Anu u SAD-u ponovo ima problema s astmom.

- Ma, nije to ni blizu kako je bilo prijašnjih godina. S Anom će u Americi biti sve u redu - poručio je Pavlek.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije