Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noćni slalom u Schladmingu

Ivica je najveća zvijezda svjetskog skijanja

kostelic
Reuters
25.01.2011.
u 10:14

Ivica je u Schladmingu dvaput bio treći (2002. i 2009.), a 2004. se ozlijedio. Sada želi pobijediti

Nakon velikih pobjeda i nevjerojatne bodovne berbe u najvećim skijaškim "svetištima" (Wengen 222, Kitzbühel 304), Ivica Kostelić postao je najveća zvijezda svjetskog skijanja. Veći publicitet u skijanju ima možda jedino Lindsey Vonn, ali ona to može zahvaliti i skidanju za Sports Illustrated.

Dva sata davao izjave

Ivičina popularnost ovih se dana mogla mjeriti i brojem novinara, mikrofona i televizijskih kamera zainteresiranih za njegove izjave. O tome je svjedočio i glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror:

– Poslije pobjede u Kitzbühelu u kombinaciji, Ivica je dva sata davao izjave.

Već sutradan do njega je bilo puno teže doći jer su ga ljudi oko njega (Pavlek, Eror) odlučili sačuvati od uznemiravanja uoči današnjeg nastupa u Schladmingu. Po riječima nekih (Grange), to je najvažniji slalom sezone. Kosteliću (1030 bodova) je važan jer može povećati svoju golemu prednost pred Zurbriggenom (629) i Svindalom (585).

– U Schladmingu nisam nikad pobijedio. Dat ću sve od sebe da mi to ovaj put uspije – kazao je Ivica.

Još šest Ivičinih utrka

U Schladmingu su se Ivici događale i ružne stvari. Nakon teškog pada, Ivica 27. siječnja 2004. odlazi na operaciju koljena. Vratio se natjecanjima tek najesen.

– Te stvari morate potisnuti iz glave, jer inače ne biste mogli nastupati – običavao je reći Ivica uoči utrka na stazama na kojima je stradao.

Ivica je lani u Schladmingu bio deseti, 2009. treći, a godinu prije deveti. Na postolju je bio davne 2002. (treći), a godinu poslije bio je četvrti. Između 2005. i 2007. nije uspijevao završiti utrku.

Pred Ivicom je, do kraja sezone, još 16 utrka, od čega ih je šest u njegovim najboljim disciplinama (četiri u slalomu, dvije u superkombinaciji). Još se voze četiri spusta, po tri superveleslaloma i veleslaloma.

– U odličnoj sam poziciji i ostanem li zdrav imat ću izgleda za veliki Globus. Svindal je odličan, no moja je prednost sada i psihološka jer me mora stizati.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Buljko
Buljko
15:20 25.01.2011.

Nenad Eror :D Znate onog Uzbekistanskog nogometaša koji se zove Server Đeparov? Sad zamislite da Nenad oženi neku Uzbekistanku i sad po njenoj želji nazovu dijete Server. Mali bi se zvao Server Eror. :D :D

FC
fcod
13:56 25.01.2011.

A ti JAnez si najlicemjerniji rasistički provokator!

OB
-obrisani-
13:37 25.01.2011.

Ivica je najveća zvijezda svjetskog skijanja, Bjelolasica je \"najvatrenije i najopasnije\" skijalište vanka svjestskog kupa a Jakov Fak je najpopularniji hrvat u EU susjedstvu svog dijela Balkana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije