Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN POSAO I ZA KOMBINACIJU

Ivica i Natko upisali rezultate karijere u spustu!

Ivica Kostelić
Foto: AFP
1/2
23.01.2010.
u 13:15

Subota je u Kitzbühelu bila pravi hrvatski dan. Ivica Kostelić je startao kao 32. u utrci spusta i završio na sedmom mjestu čime je popravio plasman karijere (Chamonix 2008., 8. mjesto).

Ivicu je slijedio i Natko Zrnčić-Dim, koji je za svojim uzorom iz reprezentacije zaostao 26 stotinki sekunde te osvojio 10. mjesto. Tako je Natko potvrdio kako mu Kitzbühel u potpunosti odgovara jer je najbolji plasman u spustu dosad upisao upravo na istoj, stazi Streif 2008. godine kada je bio osamnaesti.

Kako se subotnji spust "zbraja" s nedjeljnim slalomom za kombinaciju, oba hrvatska skijaša su napravila odličan posao i u tom pogledu. Najveći konkurent, Austrijanac Benjamin Raich, završio je spust na 45. mjesto (+2.89s od Ivice), a Amerikanac Bode Miller je bio bolji te u nedjeljni slalom ulazi sa zaostatkom od 19 stotinki sekunde i devetim mjestom iz spusta.

Pobjeda u spustu pripala je Švicarcu Cucheu, drugi je bio Slovenac Šporn, a treći Talijan Heel.

Ivica Kostelić startao je kao 32. u utrku, a s vremenom 1:54.71 za pobjednikom Didierom Cucheom, najboljim spustašem današnjice, zaostao je 0.97 sekundi.

Natko Zrnčić-Dim je, pak, potvrdio dobre rezultate s treninga (četvrto i osmo vrijeme), te je startajući 46. stazu prošao u vremenu 1:54.97, što mu je donijelo zaostatak za Švicarcem od 1.23 sekunde i izvrsno deseto vrijeme vožnje.

U petak je Cuche pobijedio u super veleslalomu, a u subotu je bio i najbrži u spustu. Time je ostvario dvostruku pobjedu u Kitzbühelu, što je u dugoj povijesti natjecanja na ovoj stazi dosad uspjelo samo Austrijancima, Stephenu Eberharteru i Hermannu Maieru.

- Ispričavam se Austrijancima što više nisu sami vlasnici uspjeha na svojoj stazi - rekao je na startu Cuche, a potom dodao:

- Ovo je vjerojatno najljepši vikend moje duge karijere. Teško je bilo zamisliti da mogu pobijediti dva puta u dva dana. Danas, u subotu, sam bio strašno relaksiran na startu. Krenuo sam mirnije, a onda sam tijekom staze počeo napadati. Ne mogu se sjetiti niti jedne pogreške, sve je bilo perfektno.

Cuche se obogatio jer su mu pobjede u superveleslalomu i spustu donijele 120 tisuća eura. Utrka u kojoj se u manje od deset sekundi dolazi do 140 km/h privukla je i ljude iz formule 1 – Bernieja Ecclestonea, Nikija Laudu i Eddieja Jordana. U trenucima dok je Janica navijala za brata i Natka,

Kasnije opširnije...

Spust, Kitzbühel, skijaši:

1.Didier Cuche (Švi) 1:53.74

2. Andrej Šporn (Slo) +0.28

3. Werner Heel (Ita) +0.39

4. Mario Scheiber (Aut) +0.51

5. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.68

6. Hanns Grugger (Aut) +0.75

7. Ivica Kostelić (Hrv) +0.97

8. Didier Defago (Švi) +1.08

9. Bode Miller (SAD) +1.16

10. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.23

...

Ukupni redoslijed Svjetskoga kupa:

1. Carlo Janka (Švi) 793 bodova

2. Benjamin Raich (Aut) 743

3. Didier Cuche (Švi) 726

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 587

5.Michael Walchhofer (Aut) 493

6. Didier Defago (Švi) 453

7. Ivica Kostelić (Hrv) 429

...

31. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 149 ...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije