Naslovnica Sport Nogomet

Iz Rudeša u Heerenveen - Ivici Džolanu snovi se ispunjavaju u 27. godini

Ponikao je u Dinamu, ali najveće uspjehe postigao je kao član Zagreba, s kojim je osvojio juniorsko prvenstvo i Kup te debitirao za reprezentaciju do 19 godina
20. travnja 2015. u 18:59 2 komentara 1554 prikaza
Ivica Džolan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Snovi se mogu ispuniti ako ste dovoljno uporni, a potvrđuje to primjer 26-godišnjeg braniča Ivice Džolana (na slici u crvenom dresu), koji trenutno igra nogomet u drugoligaškom Rudešu i svejedno budi zanimanje nizozemskog Heerenveena.

Ponikao je u Dinamu i nosio modri dres sve do izlaznih juniora, da bi ga 2007. godine trener Zagreba Željko Pavlović priključio juniorima jer je prepoznao u njemu nekoga tko bi sa svojih 191 centimetara i odličnim osjećajem za igru mogao biti nositelj obrane Zagreba idućih godina. S njime su pjesnici osvojili juniorsko prvenstvo i Kup, a dobre igre donijele su mu i debi protiv Švicarske za reprezentaciju do 19 godina. Naravno da je potpisao profesionalni ugovor u Zagrebu i činilo se da ga čeka sjajna budućnost.

Nažalost po njega, stvari nisu išle kako treba zbog raznih razloga, ponajviše ozljeda kojima je bio sklon. Stoga je u pet godina odigrao samo 25 utakmica i nije se uspio nametnuti te je sreću pronašao u Rudešu, stabilnom drugoligašu koji će sasvim sigurno uskoro igrati Prvu HNL, a to potvrđuju ulaganja u mlade i infrastrukturu, što im i donosi licence HNS-a za sudjelovanje u natjecanju. Takav luksuz si, primjerice, ne mogu priuštiti Istra, Osijek, Split i Zadar, kojima HNS iste licence nije dodijelio za sljedeću sezonu.

U takvim uvjetima Džolan se pronašao, ozljede su postale stvar prošlosti i igre koje pokazuje probile su hrvatske okvire. Najzanimljivije u cijeloj priči jest da nema menadžera, otac mu je zaštitar, a majka čistačica, što znači da su Nizozemci do Džolana stigli svojim kanalima i u njemu nešto zapazili te ga pomno prate.

Zbog sjajnih igara ga i Zagreb sljedeće sezone želi natrag, ali i Rudeš ga ne želi samo tako pustiti jer s njime imaju obranu koja garantira najveće stvari - Prvu HNL. Bit će ovo zanimljivo ljeto za Ivicu Džolana jer ugovor mu ističe, a umjesto da strepi za nastavak karijere, mogao bi dobiti priliku života.

>> Kad FIFA daje nagrade, ne zaobilazi čak ni NK Rudeš!

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas