Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolci se prisjetili bivšeg trenera Atletica

Ivić je osvojio Gila jer u tri sata uopće nije spomenuo novac

'l\'entraineur de l\'OM, le Croate Tomislav Ivic, donne des consignes aux joueurs, le 23 octobre 2001 ‡ Marseille, sur le terrain du centre d\'entraÓnement de l\'Èquipe.  AFP PHOTO GERARD JULIEN'
'GERARD JULIEN'
26.06.2011.
u 20:42

Bio je trener iz drugog doba, moderan, zahtjevan i ludo zaljubljen u nogomet – kaže bivši vratar Atletica Resino

Španjolski dnevnik El Pais u jučerašnjem je izdanju posvetio velik prostor preminulom Tomislavu Iviću. Prisjetili su se kako je Ivić 1990. godine osvojio tadašnjeg predsjednika Atletico Madrida Jesusa Gila. Ekscentrični Gil Ivića je postavio za trenera nakon trosatnog razgovora, a ponajviše zbog toga jer je hrvatski trener sve vrijeme govorio samo o nogometu i svojim zamislima s Atleticom, a ni u jednom trenutku nije spomenuo novac, odnosno plaću koju želi imati.

Pod Ivićevim vodstvom Atletico je te sezone osvojio španjolski kup, a u prvenstvu su bili drugi, odmah iza Barcelone. Zanimljivo, Atletico je te sezone srušio rekord u minutama bez primljenog gola. Naime, Abel Resino čak je 1275 minuta bio netaknute mreže.

– On je bio trener iz drugog doba, moderan i zahtjevan, čak i u najmanjim detaljima. Bio je ludo zaljubljen u nogomet, znao je sve o njemu. Nikada ga neću zaboraviti, u tih godinu dana ostavio je veliki trag – prisjetio se Resino te dodao:

– Sjećam se da je suigračima nekada bilo jako naporno, trenirali smo do krajnjih granica.

Komemoracija Tomislavu Iviću bit će u ponedjeljak na Poljudu u 12 sati, a sprovod je u 18 sati na splitskom groblju Lovrinac. Očekuje se dolazak mnogih nogometnih djelatnika, a doći će i Dinamova delegacija predvođena Zdravkom Mamićem.

Komentara 1

Avatar Pak
Pak
20:52 26.06.2011.

MI: Šjor Iviću, koliko će Hajduk primit golova od Troglava? IVIĆ: (vidi sliku)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije