Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA GODINU DANA

Ivano Balić potpisao za Wetzlar!

Ivano Balić
hsg-wetzlar.de
13.08.2013.
u 13:30

- Navijačima Wetzlara mogu samo obećati da ću dati sve od sebe. Liga je tvrda. ima velik broj jakih momčadi. Svaka utakmica bit će teška jer sam se priključio tek desetak dana prije početka prvenstva - rekao je Ivano.

Konačno je završila i priča gdje će Ivano Balić. Dobro, znalo se već ranije da je njemački Wetzlar sljedeći klub u kojem će zaigrati rukometni Mozart. Trebalo je samo proći liječnički pregled i potpisati ugovor što se danas i dogodilo.

Zanimljivo, Wetzlar će Baliću biti tek šesti klub u kojem je igrao, nakon Splita, Metkovića, CO Zagreba, Portlanda i Atletica. Nakon Španjolske, Njemačka će biti tek druga inozemna liga gdje će Ivano pokazati svoje umijeće.

U jednoj od najgrubljih, ali i najjačih svjetskih liga, Balić će se družiti sa svojim starim znancima iz Portugala 2003 - Dominikovićem i Lackovićem koji igraju u Hamburgu, Špoljarićem koji igra u Füchseu i Zrnićem koji je u Gummersbachu. Tu je još njegov nasljednik u reprezentaciji Domagoj Duvnjak (Hamburg), potom Duje Miljak (Eisenach) i Nikola Blažičko (Lübbecke).

Ivano je po dolasku u Wetzlar samo kratko rekao:

- Imam još neke planove koje želim ostvariti u igračkoj karijeri. Nadam se jednoj dobroj sezoni - rekao je Balić koji će u njemačkoj ligi debitirati u 34. godini.

U klubu su također zadovoljni dolaskom jednog od najboljih rukometnih brandova u Europi. Sada će i domaće utakmice biti puno posjećenije, a Balić će u zelenom dresu debitirati 25. kolovoza u domaćoj utakmici protiv Lemga.

- Ovo je pravo olakšanje. Sada kada je Balić ovdje sam miran. Tražili smo i tražili vođu momčadi, a sada smo ga i našli - rekao je Manfred Thielemann, savjetnik kluba, dodavši:

- Očekujem da Balić bude vođa naše mlade i vrlo dinamične momčadi. Ovoga ljeta doveli smo puno igrača koji imaju jako malo iskustva igranja u Bundesligi. No uvjeren sam da će oni stasati uz takvog 'superstara' i da će mladim njemačkim reprezentativcima pomoći da postanu bolji igrači - zaključio je Thielemann.

Nakon obavljenog liječničkog pregleda, Balić je rekao:

- Navijačima Wetzlara mogu samo obećati da ću dati sve od sebe na parketu. Liga je tvrda. ima velik broj jakih momčadi. Svaka utakmica bit će teška, posebice za mene jer sam se priključio tek desetak dana prije početka prvenstva - rekao je Ivano.

>> Balić potvrdio transfer: Mogu još igrati na visokoj razini

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije