Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO IVANKOVIĆ U susretu s Angolom posljednji put vodi iransku reprezentaciju

Ivanković: Vrijeme je da se dokažem u Europi

sp_ivanko.jpg
import
18.06.2006.
u 18:01

Od utakmice s Meksikom svi su očekivali više, Portugal je ostao posljednja šansa, iako su svi znali da će Iran plivati uzvodno. Proživjeli smo s Brankom Ivankovićem jednu od najvećih utakmica u kojima je sudjelovao kao trener.
- Volio bih da Ivanković uspije, iako su mu izgledi vrlo mali - pričao je Robert Prosinečki na tribini prekrasnog stadiona u Frankfurtu.
Tako je i bilo, Iran je igrao pristojno, taktički vrlo disciplinirano, no dečki Louisa Felipea Scolarija jednostavno su klase.

- Uvijek ću žaliti za utakmicom s Meksikom. Kad igrate s Portugalom, koji je u našoj skupini najkvalitetniji, mogućnosti su vam male.
Najbolji iranski nogometaš Ali Karimi bio je vrlo nervozan kada ste ga u 65. minuti poslali pod tuš.
 - Riječ je o vrhunskom nogometašu, koji može odlučiti o pobjedniku utakmice jednim driblingom, jednim potezom ili bijegom. No, bio je dugo ozlijeđen, nije dovoljno spreman da bi izdržao cijeli susret u punom ritmu. Usto, utakmice su svaki treći dan i to je za njega bilo pogubno. Reakcija je bila neprimjerena i o njoj ćemo razgovarati.

Iran napušta SP, varaždinski strateg također.
- Da, ta odluka nije nova, u sebi je nosim nekoliko mjeseci. Neke sam svoje ciljeve u Iranu ispunio, Iran je bio u Njemačkoj, o tome se priča, o tome se piše. Sretan sam zbog tih igrača koji su me slijedili, koji su za vrijeme mog boravka u Teheranu nogometno napredovali.
 O novome poslu još ne razmišlja.

- Vraćam se u Teheran, moram srediti neke formalnosti i onda ću doći u Varaždin i vidjeti što dalje. Na istok mogu uvijek, u arapski svijet također, no zaželio sam se Europe, želim raditi u nekoj sredini na najvišoj nogometnoj razini. Sazrio sam, nakupio iskustvo, pa ćemo vidjeti, naći ću novu stanicu - zaključio je Branko Ivanković.

Brojni iranski navijači su ga na kraju pozdravili, s tamošnjim je novinarima ionako uvijek bio na ratnoj nozi, kao uostalom i mnogi njegovi prethodnici. Ivanković u Njemačkoj nije uspio, no najvažnije je da se na kraju nije osramotio, da se na travnjaku vidio rad trenera koji će najbolje od sebe tek dati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije