Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Zagreb za tri godine postao konkurentan

Ivanković: Možda uskoro zaigramo i Euroligu

zenska kosarka (1)
Grgur Žučko/PIXSELL
26.03.2012.
u 17:42

– Novi Zagreb spašava žensku košarku jer sada imamo tri jaka kluba, a za razvoj igračica jako je bitno da igraju međunarodna natjecanja – ističe hrvatski izbornik Stipe Bralić

Poput Cedevite u muškoj košarci, i hrvatska je ženska košarka dobila treći klub visoke domaće razine. Gospiću i Jollyju, koji se godinama bore za trofeje, priključio se Novi Zagreb, klub koji se probio na pozornicu pod okriljem tvrtke Lupa promotion, poznate po organizaciji velikih stadionskih i dvoranskih koncerata.

Premda ih je u finalu pobijedio s čak 57 koševa razlike, Novozagrepčankama i njihovu vodstvu skinuo je kapu i Stipe Bralić, izbornik i trener Gospića, pobjednika Kupa Ružice Meglaj Rimac. Uostalom, zagrebačke puce u polufinalu pregazile su Šibenčanke.

Novi Zagreb spašava žensku košarku i sada imamo tri jaka kluba. Vladimir Ivanković svoj je klub ekspresno doveo u hrvatski vrh i to tako što je u svome klubu okupio mnogo dobrih domaćih igračica. Šteta je samo što te cure ove sezone nisu igrale Fiba kup. To natjecanje Novozagrepčanke nisu igrale jer se klub ljetos našao na rubu opstanka.

– Kako naš klub mahom ovisi o mojoj tvrtki, a za nas je koncert Bon Jovija bio financijski kritičan više nismo imali ni onih 20.000 eura za kotizaciju za to europsko natjecanje. Rekli smo tada curama da ih ne možemo platiti prema potpisanim ugovorima, nego manje, i sreća je da je najveći dio njih na to pristao. Posrećilo nam se i s Mirnom Mazić, koja nije uspjela pronaći inozemni angažman pa je ostala kod nas – objašnjava trener i šef kluba Vladimir Ivanković.

Kaže da je bio spreman prepustiti trenersku klupu Željku Ciglaru:

– Nakon što su nam propali prvotni planovi, Cigi je bio nezadovoljan seniorskom ekipom pa je rekao da će voditi mlađe uzraste, a ja sam ponovo sjeo na klupu. Novi Zagreb je prošli vikend bio domaćin završnice Kupa koju je organizacijski pohvalio i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić – priča trener Ivanković.

– Ovo je bio naš treći Final Four. Na prvom smo nastupili kao drugoligaši, a sljedeće sezone postoje neki izgledi da igramo čak i u Euroligi. Moja je želja igrati Europu s našim curama. Uostalom, u ovom sastavu mi imamo devet cura iz Zagreba i tri pridošle. Jest, imali smo mi i Amerikanku Olajuwon, ali nju smo doveli više zbog marketinga. Uostalom, kada smo u prvenstvu pobijedili Gospićanke, ona nije ni igrala – naglašava Ivanković.

On je u klub sa svojim ljudima došao prije tri godine, kada je klub ispadao u drugu ligu sa skorom 1-21.

– Vratili smo se ekspresno, sa skorom 22-0 i eto nas u našem trećem Final Fouru kupa. Lani smo bili treći, ove godine drugi, a sljedeće.... Bude li tvrtka Adria Entertainment (koja je preuzela Lupa promotion) i dalje uz Novozagrepčanke, pronađu li se i neki novi sponzori, sve je moguće...

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
19:23 26.03.2012.

Kokji je ovo lik.Raspustio je ekipu jer nije dosao Bon Jovi a sada bi igrao Euroligu pa ako otkaze Tompson on ce ugasiti klub a firmi promijeniti ime i opet se zaje.....i. On bi igrao Euroligu sa ovom ekipom a izgubi 60 raz.od Gospica koji je teskom mukom sacuvao ugled i mjesto u Euroligi. Sacuvaj nas boze od ovakvih likova sa \"vizijom\" koji su se sa sportom susreli na tjelesnom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije