Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za Andyja Murraya

Ivanišević: Navijat ću protiv Federera

Goran Ivanišević
Željko Lukunić | 24sata
18.11.2009.
u 12:44

Gorana Ivaniševića, proslavljenoga hrvatskog tenisača, uvijek su "ljubili" na Otoku te su mu u vrijeme igračke karijere, ali i nakon umirovljenja, pridavali mnogo pažnje.

Voljeli su ga "otočki mikrofoni" jer je bio na terenu "divlji, iskren i zabavan", vole ga jer neizmjerno cijeni i prati premierligaški nogomet i tamošnji klub West Bromwich, a možda ga dodatno zavole i nakon posljednje izjave.

- Za meč Rogera Federera uvijek vrijedi kupiti ulaznicu, no ja ću navijati za drugog čovjeka na ATP finalu, za Andyja Murraya - rekao je Ivanišević uoči početka završnog turnira godine u nedjelju, gdje igra osam najboljih svjetskih tenisača.

- Murray još nije osvojio Grand Slam turnir, ali zbog toga nemam lošije mišljenje o njemu. Jako mu je blizu već neko vrijeme, a i njegove godine pokazuju da ima dovoljno praznog prostora ispred sebe. Prije ili kasnije će osvojiti Grand Slam, odavno je dokazao veliku kvalitetu. Trebaju mu pobjede na jakim turnirima kao što je ovaj završni i mislim da može ostvariti taj uspjeh - priznao je hrvatski tenisač koji je više od jednog desetljeća čekao svoj prvi i jedini Grand Slam naslov u karijeri i dogodio mu se na "svetom mjestu", u Wimbledonu 2001. godine.

Murray i Del Potro u skupini s Federerom

Od nedjelje je londonska O2 Arena domaćin ATP finala, kako u pojedinačnoj, tako i u konkurenciji parova tenisača. Kulminacija godine tako se iz Šangaja preselila u glavni engleski grad.

U srijedu je održan ždrijeb za skupine, a uoči njega bilo je poznato da će nositelj prve biti najbolji svjetski tenisač Roger Federer, a nositelj druge broj dva svijeta, Španjolac Rafael Nadal.

Ostatak ždrijeba obavljen je tako da su svaka iduća dva tenisača po ATP ljestvici smještena u dvije različite skupine. Murray je tako završio u Federerovoj skupini, Đoković u Nadalovoj.

Federer je, dakle, za suparnike dobio Andyja Murraya (s kojim u karijeri ima negativni omjer 6-3), kao i samo jednu pobjedu u posljednjih pet mečeva. U skupini je i Argentinac Del Potro, koji je dobio Federera u finalu ovogodišnjeg US Opena, ali je pitanje koliko je Argentinac spreman za London s obzirom na ozljedu (prepone) koju je prezentirao na posljednjem turniru u Parizu. Posljednji igrač u skupini A je Španjolac Fernando Verdasco.

Rafael Nadal će u skupini B igrati protiv Novaka Đokovića (koji ga je lakoćom dobio u dva seta, u polufinalu prošlog tjedna u Parizu). Druga dva člana ove skupine su Rus Nikolaj Davidenko i Šveđanin Robin Söderling. Njih dvojica su ove sezone već igrali četiri puta i Šveđanin protiv Davidenka ima 3-1.

Davidenko je, pak, najbolji turnir u 2009. godini odigrao u Šangaju prije nekoliko tjedana, kada je u polufinalu pobijedio Đokovića pa u finalu Nadala.

Kao prva zamjena mogući nastup čeka Francuz Jo-Wilfried Tsonga. U polufinale, pak, idu po dva najbolja iz svake skupine.

Skupina A:
Roger Federer (1, Švicarska)
Andy Murray (4, Velika Britanija)
Juan Martin del Potro (5, Argentina)
Fernando Verdasco (7, Španjolska)

Skupina B:
Rafael Nadal (2, Španjolska)
Novak Đoković (3, Srbija)
Nikolaj Davidenko (6, Rusija)
Robin Söderling (8, Švedska)

Federer: U dubokom sam snu, ne čujem plakanje blizanki

Prije početka natjecanja Federer se kratko osvrnuo na novi život - s blizankama Charlene Rivom i Mylom Rose, koje su svijet ugledale 23. srpnja ove godine.

- Na početku sam se daleko češće budio tijekom noći, no sada moram priznati da je supruga Mirka daleko češće po noći s njima. Brža je u reakcijama - uz smijeh je rekao Federer i nastavio:

- Prilično duboko spavam, tako da vrlo često uopće ne čujem njihovo plakanje. Valjda spokojno spavam jer znam da će Mirka sve dobro napraviti - objasnio je najbolji svjetski tenisač i našao malo opravdanja za sebe.

- No, po danu sam, koliko god mogu, uz njih. Tada nadoknađujem noći kada uglavnom spavam.

- Nevjerojatne su, jer nikada nisu plakale istovremeno. Nikada ne možemo riješiti problem "jednim zahvatom".

Komentara 1

H0
Hajduk_058
15:44 24.11.2009.

murray igra čekalački na greške dosadan tenis. prava legenda je federer. čudno da to goran ne razumije ili mu nije jasno da se englezi smiju njegovim majmunarijama, budi dostojan i ne ulizuj se englezima naročito poslije ukrajine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije