Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U BEOGRADU

Ivani nedostajale dvije stotinke za polufinale!

storyeditor/2022-03-19/PXL_REU_190322_92581603.jpg
20.03.2022.
u 16:00

- Šteta, morala sam biti brža od Talijanke koja mi je u skupini "pobjegla" za dvije stotinke sekunde. Da sam bila treća, izravno bih se plasirala u polufinale, bez obzira na to što je utrka bila spora.

Ivana Lončarek nije se uspjela plasirati u polufinale utrke na 60 metara prepone na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini na cilj je došla četvrta u vremenu 8.19 sekundi, što je dosta sporije od njezina najboljeg rezultata ove sezone (op.p. 8.11), ali i od osobnog rekorda (8.06).

Ivana u presporoj skupini

– Naravno da nisam zadovoljna, pogotovo ne prvim dijelom utrke i izlaskom iz startnog bloka. Drugi dio utrke bio je super i da sam imala još koji metar duže, vjerujem da bih bila među prve tri koje su išle u polufinale. Ovako, ostaje žal što i drugi put zaredom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu nisam izborila plasman među 24 najbolje – rekla je Ivana.

Kako popraviti izlazak iz startnog bloka?

– Treningom. Nažalost, taj dio utrke mi zadaje problema u posljednje vrijeme i morat ću dobro zapeti da to ispravim. Evo, ispada da mi je polufinale izmaklo za samo dvije stotinke sekunde. Posljednja djevojka koja je ušla u polufinale imala je vrijeme 8,17 sekundi – kaže Ivana.

Možda bi bilo bolje da je skupina u kojoj ste trčali bila malo brža. Ispada da ste trčali u najsporijoj od šest kvalifikacijskih skupina.

– Da, tako je ispalo. Šteta, morala sam biti brža od Talijanke koja mi je u skupini "pobjegla" za dvije stotinke sekunde. Da sam bila treća, izravno bih se plasirala u polufinale, bez obzira na to što je utrka bila spora – istaknula je Ivana.

S tribina beogradske Štark Arene pratili su je mama, tata, brat i dečko. Kako je prije rekla, obitelj, a pogotovo brat su joj najveći kritičari...

– Ne bojim se da će me nešto jako kritizirati. Doduše, brat je očekivao da ću ovdje istrčati novi osobni rekord, čak da ću trčati ispod osam sekundi. Ali, neki drugi put – zaključila je Ivana koja je na kraju osvojila 28. mjesto.

Ukrajina slavila u visu

U neobično vrijeme, u 11 ujutro, održalo se finale ženskog visa. Pobijedila je Ukrajinka Jaroslava Mahučik s preskočenih 2,02 metra, što je vodeći rezultat sezone. Druga je bila Australka Eleonor Patterson s preskočenih 2,00 metra, dok je bronca pripala Kazahstanki Nadeždi Duboviskajoj. Ukrajina je postala tek osma zemlja u povijesti svjetskih dvoranskih prvenstva koja je u ženskom visu osvojila zlatnu medalju. Najviše pobjeda ima Bugarska – pet i to ponajviše zahvaljujući Stefki Kostadinovoj koja je četiri puta osvajala zlatnu medalju te jednom Kalčeva. Tri zlatne medalje ima Rusija (Slesarenko dvije i Lasitskene jednu), a po dva naslov imaju Hrvatska (Blanka Vlašić), Njemačka (Henkel, Astafei), Švedska (Bergqvist) i SAD (Lowe i Cunningham).

Među zemljama pobjednicama u ženskom visu našla se i Poljska i to zahvaljujući Kamili Lićwinko. U povijesti ženskog visa na svjetskim dvoranskim prvenstvima samo se triput dogodilo da se zlato nije osvojilo skokom preko dva metra. Bugarka Kalčeva bila je prva s preskočenih 1,99 metara, Lowe je slavila s 1,98, a Cunningham s 1,96 metara. Rekord svjetskih prvenstava, s preskočenih 2,05 drži Kostadinova, a Blanka Vlašić i njezinih 2,03 iz Valencije je treći najveći skok za zlato u povijesti dvoranskih SP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije