Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletski SP

Ivana nije uspjela doći do cilja! Otkazale su ruke, pa noge...

30.09.2019.
u 07:24

Nisu problem bile vrućina i vlaga, već sam imala probavnih smetnji. Počeo me jako boljeti želudac. Bilo je sve super do 18. kilometra, a onda su mi počele otkazivati ruke, pa noge, problemi s probavom – rekla je Ivana

Za razliku od ženskog maratona, tijekom utrke u brzom hodanju na 50 kilometara vrijeme je bilo sasvim pristojno.

Temperatura je bila nešto niža, oko 30 stupnjeva Celzijevih, ali je vlaga u zraku bila znatno manja.

Osim toga, pirkao je ugodan vjetrić. No poboljšanje uvjeta nije bilo dovoljno za našu Ivanu Renić koja nije uspjela doći do cilja. Odustala je negdje na 20. kilometru.

Zasad bez plasmana

– Nisu problem bile vrućina i vlaga, već sam imala probavnih smetnji. Počeo me jako boljeti želudac. Bilo je sve super do 18. kilometra, a onda su mi počele otkazivati ruke, pa noge, problemi s probavom – rekla je Ivana.

Je li bilo teško?

– Iskreno, imala sam i puno težih utrka. Inače, moja udarna disciplina je 20 kilometara u brzom hodanju. No te discipline nema na Svjetskom prvenstvu, ali ima je na Olimpijskim igrama. Imam dovoljno vremena da se pripremim i da ostvarim normu za Tokio – priča Ivana.

S obzirom na to da ste imali problema sa želucem, nije valjda riječ o novom trovanju hrane?

– Mislim da nije. Možda neka viroza – istaknula je.

Nakon prva dva dana Svjetskog prvenstva pola hrvatske reprezentacije završilo je svoj nastup. Od četiriju atletičarki nijedna nije ostvarila plasman. Nikolina Šustić zbog trovanja hranom nije ni nastupila na maratonu, Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro nisu završile maraton, kao ni Ivana Renić utrku u brzom hodanju na 50 kilometra.

No naši glavni aduti tek trebaju nastupiti. Tako će danas u kvalifikacijama koplja nastupiti Sara Kolak, olimpijska pobjednica iz Rija. Sari je ovo drugo svjetsko prvenstvo. Prije dvije godine u Londonu bila je četvrta s hicem 64,95 metara. Od Londona do Dohe promijenila je trenera pa je umjesto Slovenca Hajnšeka od sada pod budnim okom Norvežanina Thorkildsena.

– Veselim se natjecanju, spremna sam, dobro raspoložena. Treninzi u Oslu bili su jako dobri – istaknula je naša kopljašica.

Nedostaje nam Blanka

Prvo zajedničko natjecanje imali su na Hanžeku u Zagrebu gdje je Sara pobijedila hicem 66,42 metra. Ponovi li takav hitac u Dohi, to bi mogla biti medalja.

– Želja mi je kvalifikacije odraditi najbolje što mogu i odmorna dočekati finale. A onda počinje borba – zaključila je Sara.

U finalu visa gledat ćemo drugi put na Svjetskim prvenstvima Anu Šimić. Šteta što još jednom na svjetskoj sceni nećemo vidjeti Blanku Vlašić, dvostruku svjetsku prvakinju iz 2007. i 2009., srebrnu iz 2011. i 2015. godine.

Blanka će i nakon Dohe ostati druga na listi visašica s najviše osvojenih medalja na Svjetskim prvenstvima. Da nije bilo ozlijede, odavno bi preskočila Ukrajinku Ingu Babakovu koja ima pet medalja.

U finalu visa danas će biti sve osvajačice medalja iz Londona – Lasitskene, Levčenko i Licwinska. Osvoji li treće zlato, Lasitskene će postati visašica s najviše prvih mjesta na SP-ima.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije