Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAD NEDJELJOM

Ivana Brkljačić: Nenormalan narod okupira šoping centre, a ne zna ispeći kruh

Zagreb: Ivana Brkljačić odlazi iz poglavarstva nakon sto se upisala u knjigu Žalosti za Milana Bandića
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
08.01.2024.
u 16:36

"Nenormalan narod kao sumanut okupira shopping centre koji rade nedjeljom, stoje u koloni za ulaz u garažu, redovi za pekare. Za sve je kriv loš brak! Ne možete sjediti u kući s odabranicima, ne znate ispeći kruh! Netko u kući treba nešto znati i raditi", napisala je Brkljačićeva na Facebooku.

Prvi vikend u 2024. godini donio nam je ne samo blagdan Sveta tri kralja u subotu već i neradnu nedjelju, što je rezultiralo brojnim zatvorenim dućanima tijekom oba dana. Tek su rijetke trgovine i pekarnice radile, a one poslovnice koje su otvorile svoja vrata kupcima, morale su se nositi s neviđenim gužvama.

Te gužve posljedica su, među ostalim, odluke o zabrani rada nedjeljom. Naime, prema Zakonu o trgovini, koji je na snazi od prošloga ljeta, trgovine i pekarnice ne smiju raditi na blagdane, a tijekom cijele godine smiju raditi samo 16 nedjelja. Rad nedjeljom i blagdanima dopušten je kioscima, trgovinama na aerodromima i kolodvorima, u lukama te benzinskim postajama.

A tu je situaciju prokomentirala Ivana Brkljačić, bivša hrvatska atletičarka. Ona smatra da je za sve to "kriv loš brak".

"Nenormalan narod kao sumanut okupira šoping centre koji rade nedjeljom, stoje u koloni za ulaz u garažu, redovi za pekare. Za sve je kriv loš brak! Ne možete sjediti u kući s odabranicima, ne znate ispeći kruh! Netko u kući treba nešto znati i raditi", napisala je Brkljačićeva na Facebooku.

 

 

Komentara 34

ST
Stijena
16:45 08.01.2024.

Bravo Ivana! Sve si dobro napisala

Avatar Bill Carson
Bill Carson
19:33 08.01.2024.

Što se mene osobno tiče ništa osim ekipe s hitne ne treba raditi nedjeljom.

KE
keka56
20:30 08.01.2024.

Istina.Nevjerojatno da nitko u obitelji ne zna ispeći kruh ili makar na vrijeme kupiti gotove namirnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije