Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEZNJAK BARCELONE

Ivan Rakitić smršavio dva kilograma nakon što su mu otkrili bolest

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
09.10.2018.
u 08:31

Iz prehrane je izbacio tjesteninu, kruh, slastice, a nema više ni kolača, čokolade i piva. Uslijed promjene prehrane je smršavio dva kilograma.

Ivan Rakitić nije se mnogo odmarao nakon napornog ljeta i osvajanja svjetskog srebra s Hrvatskom. Veznjak Barcelone ove je sezone odigrao 643 minute u španjolskom prvenstvu, a rijetke su utakmice u kojima pretrči manje od 10 kilometara.

Jasno je stoga da je 30-godišnjak u odličnoj formi u čemu mu je pomogla promjena prehrane na početku prošle sezone. Sve je počelo nakon što je otkriveno da Raketa ima celijakliju, odnosno da ne podnosi gluten. Opširnije o toj bolesti možete pročitati ovdje.

Zbog toga je iz prehrane izbacio tjesteninu, kruh, slastice, a nema više ni kolača, čokolade i piva. Nakon promjene prehrane smršavio je dva kilograma.

– Promjena prehrane jako mi je pomogla. Sada se osjećam lakše na treningu i u pripremama za utakmicu – rekao je Rakitić, a prenosi Marca.

>> Pogledajte trening hrvatske reprezentacije na Maksimiru

Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
08:50 09.10.2018.

Izbacio slastice, a nema vise ni kolača .....Kolači nisu slastice?

Avatar CHOW
CHOW
08:40 09.10.2018.

Kako će sad reklamirati Domaćicu

BO
BozeSacuvaj
11:43 09.10.2018.

Ah,,lako je pisati medicinski neukim ljudima gluposti..onaj tko uopće zna što je celijakija onda shvaća da je cijeli ovaj članak glupost...i bez brige Raketic je zdrava osoba a nutricionisti su odradili sjajan posao ali radi svoje naobrazbe, a ne radi Raketiceve izmišljene bolesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije