Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Rakitić otvorio put Kovačiću: Barcelona je već ponudila 25 milijuna eura

Rakitić Kovačić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
19.05.2015.
u 12:38

Cijena koju Inter traži za Kovačića, između 28 i 30 milijuna eura, Barceloni je dostižna, a operacija je olakšana činjenicom da Talijane jako zanimaju dva Barcina igrača, piše tjednik Max.

Xavi Hernández, živa legenda svjetskog nogometa, ovog je proljeća postavio fantastične klupske i međunarodne rekorde. Nakon što je skupio 763 nastupa za blaugrane u službenim natjecanjima i 171 u europskim kupovima izgledno je da će uskoro, na pola puta do 36. rođendana, zaključiti 17-godišnju epopeju Barcina igrača, piše novi broj sportskog tjednika Max!.

Čini se da je Barcelona odredila čovjeka koji će preuzeti Xavijevo nasljeđe. To je nitko drugi nego Mateo Kovačić (21), koji je sve dalje od produljenja ugovora s Interom. Postojano kvalitetne izvedbe Ivana Rakitića potaknule su Barcin stručni stožer da se opredijeli za njegova sunarodnjaka. Sky Italia tvrdi da su o skorom transferu na Camp Nou u Milanu razgovarali Interov i Barcin sportski direktor, Piero Ausilio i Ariedo Braida. Razgovori će se nastaviti sljedećih tjedana.

Prema barcelonskom dnevniku Sport, Ariedo Braida preporučio je upravi da što prije zaključi Kovačićev transfer, budući da ga smatra vrlo zanimljivim igračem velike budućnosti. Barcelona bi početkom prijelaznog roka sklopila ugovor s Interom i Mateom, ali bi realizacija pričekala siječanj. Tada istječe zabrana transfera koju je Fifa izrekla Barci zbog nedopuštenog dovođenja inozemnih maloljetnika.

Gazzetta dello Sport navodi da je Barcelona još prošlog ljeta ponudila Interu 25 milijuna eura, ali su Talijani to odbili. U prilog Kovačićevoj selidbi iz Milana govori podatak da je Inter nedavno produljio ugovor sa skupim Argentincem Maurom Icardijem, koji je po treneru Robertu Manciniju i vlasniku Ericku Thohiru stožer budućnosti crno-plavih.

Nasljednik Gerrarda

Prema talijanskom dnevniku Libero, trošak na Icardija potaknut će Inter da se odrekne hrvatskog srednjaka u slučaju osobito privlačne ponude. Razumije se da u takve ne spada Liverpoolova ponuda za Matea Kovačića od 7,2 milijuna funti (desetak milijuna eura), koju su Talijani odbacili s mješavinom prezira i čuđenja. Naknadno su Redsi podebljali ponudu na i dalje nedovoljnih 20 milijuna eura.

Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers vidi Kovu kao nasljednika Stevena Gerrarda, koji igra svoje zadnje utakmice za redse. To je velik kompliment za našeg reprezentativca, ali ne čini njegov transfer na Anfield ništa vjerojatnijim. Treći veliki klub koji mediji dovode u vezu s Kovačićem je Arsenal, financijski vrlo potentan i nezadužen, ali poslovično suzdržan u pogledu izdataka.

Cijena koju Inter traži za Kovačića, između 28 i 30 milijuna eura, Barceloni je dostižna, a operacija je olakšana činjenicom da Talijane jako zanimaju dva Barcina igrača. Jedan je napadač Pedro Rodríguez, dok je drugi srednjak Alex Song, kojemu na ljeto istječe jednogodišnja posudba West Hamu. Barca će vrlo rado uključiti Kamerunca u operaciju, dok će se teže odreći Pedra kao zlatne rezerve “Čarobnom trokutu” Messi – Suárez – Neymar.

Ako bi zapeo Kovačićev transfer, španjolski mediji ističu Romina bh. reprezentativca Miralema Pjanića kao najizgledniju drugu opciju za jačanje veznog reda. I ona bi se realizirala tako da bi se igrač priključio Barci u siječnju. S druge strane, mogućnost dovođenja Juventusova Paula Pogbe iznenada je otpala jer je procurilo da mu Manchester City nudi rekordnu godišnju plaću od 27 milijuna eura – iznos kojemu se nitko ne može niti želi približiti.

Halilović: 3. liga ili posudba

O vjerojatnosti Kovačićeva dolaska na Camp Nou pitali smo španjolske “insajdere”, koji svakodnevno prate Barcelonu. Budući da nijedno pojačanje (osim eventualnih povratnika s posudbe) ne može igrati za blaugrane prije siječnja, transferi u ovom trenutku nisu prvorazredna tema za izvjestitelje i navijače.

– Zadnjih je tjedana ovdje u središtu pažnje mogućnost osvajanja trostruke krune. Istina je da je Kovačić na popisu potencijalnih pojačanja, ali ne bih rekao da je zanimanje za njega ogromno – rekao nam je Joan Tejedor s postaje Cadena SER.

Od igrača veznog reda, Barcelona će na ljeto sigurno dovesti jednog igrača, na kojega se suspenzija transfera ne odnosi. – Pojačanje za sredinu terena je Denis Suárez, koji je na posudbi u Sevilli – kaže Luis Fernando Rojo iz Marce.

Još bi se jedan srednjak na ljeto mogao priključiti prvoj momčadi Barcelone neovisno o Fifinoj suspenziji, budući da je već član kluba – Alen Halilović. No, on je ove sezone podbacio, kao i ostatak Barcelonine druge momčadi, koja je na korak od treće lige.

– Moguće je i da Alen Halilović bude promaknut u prvu momčad, no dok ne bude poznato hoće li Barca B ispasti, njegova će sudbina ostati neizvjesna – kaže Rojo.

Tejedor je još određeniji u procjeni da će Alen biti poslan na posudbu.

– Prema ugovoru, Alen Halilović bi na ljeto trebao biti prebačen u prvu momčad, no čini mi se nemogućim da se ondje zadrži.

>> Sportski tjednik Max! pratite i na Facebook profilu

>> Boban progovorio o Kovačićevu transferu u Barcu: 'O njemu će pričati cijeli svijet'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije