Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMNO SE PRATILO

Dvoboj Rakitića i Pirla otišao na stranu iskusnog Talijana

Ivan Rakitić
Ivo Cagalj/PIXSELL
13.06.2015.
u 17:00

Veznjak Barcelone u uvodnim je minutama bio središnja figura Nike Kovača, gotovo svi opasni napadi naše vrste u toj su fazi igre kretale su od Rakete.

Oči domaće, europske, ali svjetske nogometne javnosti jučer su (osim u kukasti križ) bile uperene prema još jednom dvoboju nogometnih velikana - Ivana Rakitića i Andree Pirla. Dva nogometna romantičara nedavno su se ogledali u finalu Lige prvaka, dok su jučer na Poljudu vodili novu bitku na reprezentativnom nivou.

Klase poput Rakitića i Pirla rijetko zakažu, pa su ova dva veznjaka i jučer bili ponajbolji igrači svojih momčadi. I obojica su zaradila pozitivne ocjene. Netko malo više (Pirlo), netko malo manje (Rakitić). Dapače, Pirlo je i proglašen igračem utakmice, dok je Rakitić uz raspoloženog Subašića bio najbolji pojedinac kockastih.

Ivan Rakitić na dojmljiv je način započeo susret, naš se veznjak u nedostatku Luke Modrića brzo nametnuo na Poljudu. No, njegova dominacija (kao i ona hrvatskog veznoga reda) trajala je tek 25-30 minuta, travnjakom su ubrzo zagospodarili Talijani.

Veznjak Barcelone u uvodnim je minutama bio središnja figura Nike Kovača, gotovo svi opasni napadi naše vrste u toj su fazi igre kretale su od Rakete. Baš je Rakitić (istina slučajno) odigrao Srnu prilikom izborenog kaznenog udarca, a kasnije i asistirao za jedini pogodak Mandžukića. Dovoljno, pa čak i više od toga....

Ivan Rakitić u veznom redu zaigrao je u paru s Marcelom Brozovićem, a na njih su budno pazili rastrčani Marchisio i Parolo. Dok je Andre Pirlo svoje obrambene zadaće odrađivao "na iskustvo", pametnim zonskim postavljanjem...

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Hrvatska i Italija remizirale: Mandžo promašio penal, zabio pa skrivio jedanaesterac

Komentara 3

JU
juroqueteamo2
00:02 14.06.2015.

Ne moze se utakmicu pobjediti ako pola igraca ne mogu trcati. Nesto nije u redu sa fizickim pripremama hrvatskih igraca. Pirlo je 37 godina star a trcao je vise od svih Hrvata osim Olica. Morate promjeniti pripreme i doci u fizicku kondiciju dabi mogli igrati (TRCATI) 90 minuta.

IS
istri
00:29 14.06.2015.

sto je rakitic u nogometu, pirlo je bijo odavna a sto je pirlo rakitic nazvan: raketa NIKADA nece biti.

FI
Fisherman
01:37 14.06.2015.

ja sam vidio pirla kako puše kao damfer i dodaje loptu u zadnjem redu kao da ce se svakog trenutka srušit.. to od rakitića nisam vidio. po mojem dvoboj jasno i glasno dobiva Ivan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije