Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.06.2014. u 12:30

- Pratio sam Ivana još dok je bio dječak u Baselu i dok se nije znalo hoće li igrati za Hrvatsku ili Švicarsku. I kao klinac imao je osobnost i bio iznimno nadaren - kaže Jurčević.

Davnih dana, kad je Ivan Rakitić igrao u Baselu i kad ga je naš savez želio privoljeti da igra za Hrvatsku, išao sam u Švicarsku i gledao ga. Sjećam ga se iz tih najranijih dječačkih dana i ono što me se odmah dojmilo - dečko je imao izraženu osobnost, radne kapacitete i veliki talent. Lako je sad pričati, ali vidjelo se po svim kapacitetima da je predodređen za velike stvari, do kojih je sad i došao.

Rakitić je možda više oscilirao igrajući za reprezentaciju, ali nije dvojbeno da je odigrao i velike partije. Po mojem mišljenju, pravi bum i procvat doživio je ove godine. Igrao je on i proteklih sezona jako dobro, ali sad je postao vođa na terenu, igrač koji zabija golove, asistira, a uza sve to i izuzetno puno trči pa ga je pun teren. Bio je pravi vođa Seville, koju je doveo do europskog trofeja.

Barcelona je najbolji izbor

Dosta sam ga gledao i jako je napredovao, zato je i privukao zanimanje najvećih klubova. Bilo je priča o borbi Reala, Atletica i Barcelone da ga dovedu, pa i nekih klubova u Engleskoj, a ja smatram da je odlazak u Barcu za njega odličan izbor. Dobro, glupo bi bilo reći da jedan od tih klubova ne bi bio dobar izbor. Kad igrača hoće Barcelona ili Real, onda se u te klubove, kako se zna reći, ide i pješice. No, Barcelona je za Raketu odličan, najbolji izbor. U njoj je konkurencija strašna, velika je i u veznom redu, a tek treba vidjeti hoće li neki igrači otići, kao što se nagađa. No, Barcelona je u laganom padu, neki igrači također, i mislim da se Ivanu otvara prostor. Ima Barca još uvijek velika igračka imena, ali dio tih igrača u srednjem redu ipak je u laganoj igračkoj silaznoj putanji pa će Rakitić dobivati prilike. Doduše, nekako mi se čini da će ga Barcelona, iako će igrati već ove sezone, pripremati za sljedeću, kad očekujem da će postati vođa nove Barcelone. Jer, on je igrač izuzetne tehnike i odličnog udarca, jak je u kombinatornoj igri, koju Barca i koristi, čudesno mijenja strane, ima sjajnu dugu loptu. Barcelona igra tako da drži loptu, a Ivanu to odgovara.

Uvijek je pošteno radio

Trebamo se svi veseliti što ćemo u El Clasicu gledati sudar dvojice Hrvata. Možda ljudi ne shvaćaju koliko je to velika stvar za hrvatski nogomet, dvojica naših najboljih veznih igrača igrat će jedan protiv drugoga u srazu Reala i Barce, pa to je čudo.

Ivan je u Brazilu s reprezentacijom, kao i još 13 igrača Barcelone u raznim reprezentacijama. No, za velike klubove to nije problem, zato i imaju igrače iznimnih kapaciteta, koji mogu izdržati visok ritam. To je drugi svijet od ovog našeg domaćeg nogometa.

Jako sam sretan zbog Ivana zato što je on sve to i zaslužio. I dok sam ga trenirao u reprezentaciji uvijek je imao pošten pristup, vrlo je ozbiljan, kooperativan, žrtvuje se za momčad i to mu se sad vraća. Taj je dečko svako zagrijavanje, svaku taktičku vježbu ili bilo kakvu vrstu treninga odradio punom snagom i zaslužio je da sve to naplati.

>> Ivan Rakitić odabrao Barcelonu, potpisao do 2019. godine!?

Komentara 5

MU
muh
13:53 07.06.2014.

Ha ha ha u roza majici?

BO
bosutska
17:13 07.06.2014.

Po meni to je velika greska a za nekoliko mjeseci vidjet cemo I zasto

Avatar adko49
adko49
09:26 08.06.2014.

Sretno Ivane i mnogo futbalske srece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije