Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN PERIŠIĆ:

Španjolci su nam se provukli u Poljskoj, u Francuskoj ćemo im sve to naplatiti!

Ivan Perišić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
28.12.2015.
u 19:40

'Možemo daleko. Bolji smo od sve tri reprezentacije koje su s nama u skupini.'

Skroman, bez velikih riječi, nikada Ivan Perišić, ponajbolji hrvatski nogometaš u 2015. godini nije bio tip od nekih spektakularnih izjava. A posebno kada govori sam o sebi, taj nikada nije rekao jednu riječ viška. Primjerice, kad mu je zbrojeno da je u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo sa svojih šest golova i tri asistencije sudjelovao u 16 od 20 osvojenih bodova Hrvatske, samo je odmahnuo rukom.

– Najvažnije je da smo izborili odlazak u Francusku – komentirao je Perišić.

Tek dolazi moje vrijeme

Nismo ga vidjeli od reprezentativnog okupljanja u studenom... U međuvremenu je njegov i Brozovićev Inter zauzeo vodeću poziciju u talijanskom prvenstvu, a kratku pauzu u prvenstvu naš reprezentativac iskoristio je kako bi zaigrao na kultnom splitskom malonogometnom turniru Četiri kafića. U finalu je Perišićeva momčad izgubila, ali to je bilo manje bitno. Stigao je iz Italije nekoliko sati prije turnira, no dvije utakmice bio je puno vrijeme na parketu.

– Ma mučila me u posljednje vrijeme sitna ozljeda, ali u posljednja tri-četiri dana uspio sam to sanirati. Nisam mogao odbiti poziv za ovaj turnir na kojem sam prvi put zaigrao sa 17 godina. I sada sam prihvatio poziv. Ovo je humanitarni turnir, a ja usto itekako volim igrati mali nogomet. Dolazit ću na ovaj turnir dokle god budem mogao – rekao je Perišić.

U Seriji A Perišić i Inter žive lijepe i ugodne dane. Prvi su na prvenstvenoj tablici. Istina, samo s bodom prednosti ispred Napolija i Fiorentine, ali pogled s vrha u nekoj od velikih svjetskih liga uvijek je poseban.

– Možemo mi još puno bolje unatoč prvom mjestu. Nekako mi se čini da će nam Juventus biti najveća opasnost. Vjerujem da će ove sezone biti velika borba za titulu prvaka, sve do posljednje utakmice – kaže Perišić.

Čini se da je u pravu što se tiče Juventusa. Momčad Marija Mandžukića u posljednje vrijeme gazi sve odreda, devet utakmica zaredom u prvenstvu, kupu i Ligi prvaka Juventus je pobijedio. Ali zanimljiv je pogled iz Hrvatske prema Italiji. Od prvih osam momčadi lige šest ih ima hrvatski predznak. U Interu su Brozović i Perišić, u Napoliju je Strinić, u Fiorentini Kalinić, Badelj i Rebić, u Juventusu Mandžukić, potom slijede Roma (u mladoj momčadi je Osječanin Anočić) i Milan, a u stopu ih prate Sassuolo s Vrsaljkom i Empoli s Livajom.

Dinamo nije više tako dobar

– Sada je u Italiju stigao drugi val Hrvata, prije desetak godina bili smo odlični, evo nas opet. Nije to slučajno, Talijani znaju koliko smo kvalitetni. Ima nas puno, svi smo uspješni, samo neka nas posluži zdravlje – rekao je Perišić. Baš kod Livaje gostuje Perišićev Inter u prvoj utakmici u 2016. godini, a na turniru Četiri kafića zajedno su nosili dres Vanille.

– Vidjet ćemo, svaka je teška – kratko je kazao Perišić.

O reprezentaciji nismo previše razgovarali, bit će vremena. Kratko je pogledao prema Euru.

– Možemo daleko. Bolji smo od sve tri reprezentacije koje su s nama u skupini – optimistično će Perišić.

Spomenuo je i Hajduk iz kojeg je otišao kao klinac.

– Pratim sve što se događa, puno smo bolji nego prošlih godina, ali i Dinamo je pao, nije više toliko jak kao što je bio ranije – rekao je Perišić.

>> Mandžukić i Kalinić mogu zajedno, a želim da Krama počne igrati

Komentara 10

Avatar josipspike
josipspike
21:45 28.12.2015.

dosta bilo price.... igrajte za svoj narod kao I oni za vas dali bi sve.... Ocekivam od svakog vas 110 posto kad slusate himnu.... svi ce sokolovi zivot dati..... Volim Hrvatsku....

IN
Inspector
00:20 29.12.2015.

Tako je Brate!!

DE
derin
01:35 29.12.2015.

Momku svaka čast, nas najbolji igrač zadnje dvije godine, samo da ostali konačno podignu razinu svojih igara na najviši nivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije