Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Dodig u Parizu može nadmašiti Ivaniševića: Srušit ćemo i braću Bryan

Ivan Dodig
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
05.06.2015.
u 14:45

Dodig i Melo su u četvrtak izbacili pete nositelje, Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecaua, sa glatkih 6:3, 7:5

Hrvat u finalu Roland Garrosa! Tenisač Ivan Dodig će se u subotu, nakon finala tenisačica, s Brazilcem Marcelom Melom boriti u finalu parova za prestižnu parišku Grand Slam titulu. To je sjajna vijest, ali ima, nažalost, i loša vijest. S druge strane stajat će braća Bryan, apsolutni autoriteti po pitanju tenisa u paru. Najteži protivnik dosad...

Dodig i Melo su u četvrtak izbacili pete nositelje, Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecaua, sa glatkih 6:3, 7:5, a Amerikanci koja ih čekaju bili su bolji od talijanskog para Simonea Bolellija i Fabija Fogninija (6:3, 6:3).

Za trijumf karijere

– Moramo iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži – kaže Melo, a Dodig dodaje:

– Uživamo u Parizu, iako igranje na zemlji nije ono što nam najviše odgovara. Ipak, priviknuli smo se na drukčiji tip tenisa, kakav je potreban za dobre rezultate na zemlji. Došli smo uvjereni da možemo otići i dalje od finala – kaže Ivan. Njemu i Brazilcu to je deveti ATP finale, a samo su dva puta uspjeli podići pehar – 2013. godine u Šangaju te ove godine u Acapulcu. No, sad im je pred nosom trijumf karijere.

– Dosad smo imali odličnu sezonu, a i zadnja tri Grand Slama igrali smo vrlo dobro. Kontinuirano, turnir za turnirom, napredujemo pa smo i u Pariz došli uvjereni da možemo biti uspješni. Cilj nam je i ove godine igrati na završnom turniru parova, na Mastersu u Londonu – kaže Ivan.

U finalu Grand Slama igrali su dosad samo jednom, i to prije dvije godine na kultnom Wimbledonu. Tamo su ih zaustavili, pogađate, braća Bob i Mike Bryan.

Goran igrao 1990. i 1999.

Skakutavi Amerikanci su rutineri po pitanju nastupa u finalu, ukupno im je to 158. finale, a čak 28. na Grand Slamovima. Osvojili su nevjerojatnih 16 titula na najprestižnijim turnirima! Ipak, u Parizu su titulu osvojili “samo” dva puta, jer i njima više odgovaraju druge podloge... Možda je to prilika za našeg Ivana i Mela. Već su zaradili 225 tisuća eura, a pobijede li, dijelit će 550 tisuća eura. Isto vrijedi i za braću. Moći će Ivan nadmašiti Gorana Ivaniševića koji je u Parizu dva puta gubio finale, 1990. s Čehom Kordom te 1999. s Amerikancem Tarangom.

>> Senzacionalni uspjeh! Ivan Dodig plasirao se u finale Roland Garrosa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije