Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Dodig: Melo je vrhunski igrač, bit će nadmudrivanja

Ivan Dodig i Marcelo Melo
Foto: Reuters/PIXSELL
18.09.2015.
u 08:43

– Marcelo i ja svjesni smo da znamo jedan drugoga jako dobro, da poznajemo i prednosti i mane, tako da će tu biti nadmudrivanja. No parove ne igra jedan, potrebna je dobra kemija između dvojice suigrača, a ja se nadam – iako nam nedostaje Marin Čilić – da imamo izglede za prolaz – smatra Dodig

U borbi za ostanak u Svjetskoj skupini Davisova kupa hrvatski će se tenisači ovaj vikend sučeliti s brazilskim, i to na njihovu terenu, u gradu Florianopolisu. Dvoboj će u petak u 15 sati otvoriti Thomaz Bellucci i Mate Delić, a potom igraju Joao Souza i Borna Ćorić (subotnji okršaj parova počet će u 16 sati). HRT-ov prijenos bit će na četvrtom programu.

Teško je držati kontinuitet

Nakon dvogodišnjeg izbivanja u našem je sastavu ponovno i Ivan Dodig koji ističe:

– Imao sam pomalo turbulentnu sezonu, tijekom koje nisam odigrao puno mečeva, tako da mi je challenger u Francuskoj dobro došao. Odigrao sam pet odličnih teških mečeva i nadam se da će mi pomoći ovdje u Davisovu kupu – kaže Dodig koji će u paru igrati protiv svog stalnog partnera s ATP Toura Marcela Mela. Njih dvojica su u poretku parova treća kombinacija svijeta pa je njihov poraz u prvom kolu US Opena bio prilično iznenađenje.

– Sigurno je da nismo očekivali da ćemo tako rano završiti s nastupom na US Openu. No igrali smo protiv tima koji je tog dana igrao na visokoj razini. U parovima je jako teško cijele godine držati kontinuitet. To se vidi i kod braće Bryan, i oni su u New Yorku ispali u prvom kolu. Iza nas je najbolja sezona od ove četiri koliko igramo zajedno, svaka je bolja od prethodne, i nema razloga biti nezadovoljan – napomenuo je Dodig svjestan da će u subotu biti u nesvakidašnjoj situaciji.

Za parove je važna kemija

– Marcelo i ja svjesni smo da znamo jedan drugoga jako dobro, da poznajemo i prednosti i mane, tako da će tu biti nadmudrivanja. No parove ne igra jedan, potrebna je dobra kemija između dvojice suigrača, a ja se nadam – iako nam nedostaje Marin Čilić – da imamo izglede za prolaz – smatra Dodig koji je na upit o Melovu najjačem oružju odgovorio:

– On je igrač koji se jako dobro osjeća na mreži i od njega ne možemo očekivati da će igrati s osnovne crte. On koristi svaku priliku da ode naprijed. Ima jako dobre reflekse, spretan je na mreži i jako velik i brz za svoju visinu. Dobro pokriva mrežu i to je ono što koristi najbolje. A kad ima dobar prvi servis, uz puno varijacija, onda je teško igrati protiv njega. On je vrhunski igrač parova, ima sve velike i bitne osobine za to – zaključio je Dodig.

>>Delić: Sezona mi nije bajna, ali trudit ću se

Komentara 2

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
12:44 18.09.2015.

Dodig je bolji tenisač u tom paru, ali i sam kaže - za parove je važna kemija. E pa, držim fige da nešto iskemijaju!

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
12:45 18.09.2015.

Jel igra Soares za Brazil?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije