Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U paru s Melom

Senzacionalni uspjeh! Ivan Dodig plasirao se u finale Roland Garrosa!

'15.09.2013., stadion Stella Maris, Umag - Kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis cupa, Hrvatska - Velika Britanija, Ivan Dodig - Andy Murray. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
04.06.2015.
u 15:08

Ovo im je drugi Grand Slam finale, a baš kao i na Wimbledonu 2013. godine igrati će protiv najboljeg para u povijesti - braće Bryan

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo plasirali su se u finale parova na Roland Garrosu. U četvrtak su izbacili pete nositelje turnira Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecaua sa 2:0 u setovima, bilo je 6:3, 7:5.

Prvi set su odlično otvorili i poveli sa 3:0, što je bila nedostižna prednost i na kraju su slavili 6:3. U drugom setu nije bilo breakova sve do pred kraj, a onda su Dodig i Melo kod 5:5 oduzeli servis protivnicima te zatim meč uspješno priveli kraju. Hrvatsko-brazilska kombinacija u ovom neizvjesnom meču bolje je reagirala u ključnim trenucima i iskoristila jedine dvije prilike za break, dok njihovim protivnicima to nije pošlo za rukom u pet situacija. Veliki je to uspjeh za ovaj dugogodišnji par kojemu će to biti deveti zajednički finale u karijeri, a samo su dva puta slavili - 2013. na Šangaj Mastersu i ove godine u Acapulcu.

Inače, ovo im je drugi Grand Slam finale, a baš kao i na Wimbledonu 2013. godine igrati će protiv najboljeg para u povijesti - braće Bryan. Njima je to, pak, 158. finale, 28. na Grand Slamovima na kojima imaju nevjerojatnih 16. naslova!

Finale je u subotu nakon završetka pojedinačnog finala tenisačica.

Dodajmo kako je finale parova u Parizu igrao i Goran Ivanišević. On je 1990. godine igrao s Čehom Petrom Kordom te 1999. godine u paru s Amerikancem Jeffom Tarangom, ali oba puta je poražen. Nadajmo se kako će ga Dodig u tom pogledu nadmašiti.

Roland Garros, parovi (M), polufinale:

Ivan Dodig/ Marcelo Melo (Hrvatska/ Brazil) - Jean-Julien Rojer/ Horia Tecau (Nizozemska/ Rumunjska) 6:3, 7:5
Bob Bryan/ Mike Bryan (SAD) - Simone Bolelli/ Fabio Fognini (Italija) 6:3, 6:3

>>Marin Čilić: Jednostavno nisam imao ideje kako završiti poen

>>Đoković razbio Nadala i prošao u polufinale Roland Garrosa!

Komentara 11

L0
luena 01
16:49 04.06.2015.

Ovo je stvarno senzacionalno ,kad vec Cilic nije stigao dalje bar jedan nas nek je u finalu...

DO
doktor1
17:17 04.06.2015.

Dodig i Melo su treći nositelji u RG, izvrsno su igrali ovaj turnir i već sam ulazak u finale je fantastičan. Svaka čast majstori, naprijed samo svojom igrom. Prošle godine su na Mastersu izbacili Bryan-e, nisu oni nepobjedivi..

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
16:49 04.06.2015.

Uglavnom, sretno dečki, jednom i njihovoj nepobjedivosti mora doći kraj, možda ih baš sad dobijete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije