Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Triatlon

Iva Tomić: U Italiji sam olimpijska klasa, u Hrvatskoj nitko!

'                               '
'Photoshop'
24.12.2009.
u 15:16

Iva je u triatlonske vode ušla nakon sedam godina bavljenja sinkroplivanjem, a 25-godišnja Riječanka dio je Liger Keyline teama.

Iva Tomić riječka je triatlonka koja se tim sportom počela baviti nakon sedmogodišnjeg boravka u vodama sinkroplivanja.

Triatlonom se bavi poluprofesionalno jer u Hrvatskoj je nešto više od toga teško izvedivo.

– Članica sam talijanskog Liger Keyline teama i treniram sa Stefanom Rossijem koji me zapazio na jednoj utrci prije dvije godine i vidio potencijal u meni – kaže Iva Tomić.

Inače, 25-godišnja Riječanka prvakinja je Hrvatske u dvostrukom olimpijskom triatlonu, a doprvakinja u olimpijskom. No, to u Hrvatskoj nije na cijeni.

– U nas, ako niste iz Pule ili Zagreba, nemate ništa! U Rijeci nitko ne stoji iza mene. Triatlon je općenito malo cijenjen u nas. Moj klub u Italiji je organiziran na visokoj razini i ljudi se vani masovno bave triatlonom – ističe Tomić.

Nakon završenog fakulteta Iva traži posao. Trenira djecu plivanje u školi triatlona Rival i zapravo je jedina triatlonka na ovom području.

– Draži mi je dvostruki triatlon jer su u njemu važniji bicikl i trčanje – kaže mlada Riječanka.

Planovi za iduću godinu već postoje - odraditi utrku Svjetskog kupa te još jednu ili dvije jače utrke u svijetu.

– Želim vidjeti gdje sam usporedno sa svjetskim triatlonkama. U Italiji me cijene i podržavaju kao da sam olimpijska klasa i zato je sve jednostavnije. U nas teško da ćemo doći u tom sportu do neke više razine – zaključuje Iva Tomić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zagi zagi
zagi zagi
19:13 24.12.2009.

tako je to, u Hrvatskoj su klasa mamići, predsednik nam sabora polupismeni, banditič, rojs ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije